Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί…

/, Η 3D εκτύπωση γενικά/Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί…

Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί…

Το 3D printing μπαίνει στη ζωή μας όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει. Η παγκόσμια τάση ενασχόλησης με τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι συνεχώς αυξανόμενη και οι δυνατότητες αυτής πολλαπλασιάζονται με φρενήρεις ρυθμούς. Γιατί λοιπόν κάποιος να θέλει να αποκτήσει έναν δικό του 3D printer; Διαβάστε παρακάτω 7 απλούς λόγους και προσθέστε μόνοι σας πολλούς ακόμη μιας και ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει το 3D printing για να βρει λύσεις ή να υλοποιήσει ιδέες σε διαφορετικά επίπεδα απ’ότι όλοι οι άλλοι.

1. Επειδή κάποτε ο μπαμπάς μου αγόρασε ηλεκτρονικό υπολογιστή

Έχει αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο αγοράζαμε κάποτε υπολογιστές όταν σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι μαθαίναμε μόνο να γράφουμε σε DOS; Μήπως αυτό απλά ήταν η αφετηρία μιας τεχνολογίας που μετέπειτα κατέκτησε τα πάντα; Αν η εισαγωγή της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν μερικές δεκαετίες ήταν αυτή που άλλαξε στη πορεία τις ζωές όλων μας και οι γονείς μας αγόρασαν τότε τον πρώτο υπολογιστή μας για να μάθουμε τη χρήση του (σε συνδυασμό με τα απαραίτητα μαθήματα), τότε σίγουρα κάτι αντίστοιχο θα λέμε για τους 3D printers μετά από κάποια χρόνια. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε την πρώτη σας επιλογή σε 3D printer και να δείξετε στα παιδιά σας το δρόμο του μέλλοντος τότε η B3D είναι εδώ για να σας βοηθήσει στα πρώτα σας βήματα με τις καλύτερες προτάσεις σε εξοπλισμούς και τη σωστή εκπαίδευση.

3D-Printer-Zortrax-03 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... 3D Printer Zortrax 03

2. Το 3D printing εξοικονομεί χρήματα για εμάς

Οι ελάχιστοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη των 3D printers θεωρούν πως αυτοί ισοδυναμούν με κάποια πανάκριβα μηχανήματα που ακόμα δεν είναι έτοιμα για να κυκλοφορήσουν ευρέως στην παγκόσμια αγορά. Και όμως κάνουν λάθος! Υπάρχουν 3D printers που ξεκινάνε από πολύ οικονομικές τιμές, φθηνότερες και από ένα απλό desktop αλλά το σημαντικότερο όλων είναι ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε και οικονομία. Για παράδειγμα, αν ασχολείστε με τη σχεδίαση πρωτοτύπων και θέλετε να φτιάξετε ένα καλούπι για τη δουλειά σας, θα έπρεπε να δώσετε χιλιάδες ευρώ για να σας το τυπώσουν. Με τη χρήση όμως του τρισδιάστατου εκτυπωτή τα κόστη αυτά εκμηδενίζονται και θα χρειαστείτε μόλις λίγα ευρώ. Επίσης, σκεφτείτε πως με τη χρήση της 3D εκτύπωσης εξοικονομούμε τα μεταφορικά κόστη για κάποιες αγορές που θα κάναμε. Για παράδειγμα θέλουμε να αγοράσουμε ένα δώρο για κάποιον φίλο. Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό από το να διαθέσουμε ελάχιστα ευρώ, ίσως και cents, για να του «χτίσουμε» κάτι μοναδικό και παράλληλα να μη χρειαστεί να μας το στείλουν (τα μεταφορικά που λέγαμε;) αν κάνουμε μια αγορά μέσω internet; Τι θα λέγατε για ένα stand κινητού ή tablet ή ένα usb stick με το logo της αγαπημένης του ομάδας;

save money 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... save money

3. Η 3D εκτύπωση μπορεί να σε βοηθήσει στη δουλειά σου

Πολλά είναι πλέον τα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν 3D printers για να καταφέρουν να μειώσουν κόστη, να πρωτοτυπήσουν δημιουργικά, να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς χρήστες και να εκτινάξουν τα κέρδη της επιχείρησης. Για παράδειγμα, η αρχιτεκτονική, η οδοντιατρική, η χρυσοχοΐα, ο χώρος της εκπαίδευσης και της τέχνης, οι βιομηχανίες παιχνιδιών μόδας και σεξ και η μαγειρική είναι κάποιες μόνο από τις επαγγελματικές ομάδες που ήδη ευνοούνται από τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

3D printer 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... 3D printer

4. Το 3D printing καλύπτει ανάγκες στο σπίτι

Γνωρίζετε ότι με έναν απλό και οικονομικό 3D printer μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολλά χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι σας; Για παράδειγμα έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα στυλό που σας λείπει (με το ίδιο το όνομά σας γραμμένο πάνω για να μη σας το ξανακλέψουν…), μία σφήνα για την πόρτα σας έχοντας χαράξει πάνω την ατάκα «μη με κλωτσάς» για να μην παίζουν μπάλα με αυτή τα παιδιά σας, ένα ιδιαίτερο βάζο για να εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας, κάποιες τρισδιάστατες κορνίζες για να απαθανατίσετε οικογενειακές στιγμές με έναν μοναδικό τρόπο, παιχνίδια για τα παιδιά σας, ανταλλακτικά για πράγματα που σας έχουν χαλάσει, σελιδοδείκτες για τα βιβλία σας, ανοιχτήρια για τις μπύρες σας, μπρελόκ, κουμπαράδες και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.

design-evolution 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... design evolution

5. Γιατί οι εκτυπώσεις του έχουν πολλές χρήσεις

Τι μπορεί να κάνει κάποιος άραγε με τον ίδιο 3D printer; Μπορεί να εκτυπώσει τρισδιάστατα ζωγραφιές του παιδιού του, να δημιουργήσει cookie cutters για να φτιάξει κουλουράκια με το αγαπημένο cartoon των παιδιών του, να φτιάξει μια πολύ εντυπωσιακή θήκη κινητού με γραμμένο πάνω της το όνομα της γυναίκας του ή την αγαπημένη του ομάδα, να δημιουργήσει ένα φανταστικό τρισδιάστατο κάδρο με την αγαπημένη φωτογραφία της παρέας και πολλά ακόμα εντυπωσιακά πράγματα. Με λίγα λόγια, η γνώση αυτής της τεχνολογίας δεν είναι απλά εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα όπως πολλοί πιστεύουν αλλά έχει και μεγάλη πραγματική αξία.

3D-PRINTING-PERSONALISED STAMP 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... 3D PRINTING PERSONALISED STAMP

6. Γιατί είναι hype!

Σήμερα, οπουδήποτε βρεθεί κάποιος και η συζήτηση πάει στη τεχνολογία του 3D printing δημιουργείται ένα κλίμα και μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Σιγά σιγά όλοι κατανοούν την αξία ενός τέτοιου μηχανήματος με αποτέλεσμα να θέλουν να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα. Ήδη, αρκετοί χομπίστες έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του 3D printing αγοράζοντας αρκετά οικονομικούς αλλά και εύκολα αναβαθμίσιμους 3D printers. Αν είσαι ο επόμενος που θέλει εκτός των άλλων να αποκτήσει και την αντίστοιχη δημοσιότητα που φέρνει μαζί ένας 3D printer τότε μπορείς απλά να ξεκινήσεις να ενημερώνεσαι γύρω από αυτή την τεχνολογία.

3D-PRINTING-TYRE VASE 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... 3D PRINTING TYRE VASE1

7. Γιατί με τον 3D printer καταναλώνεις δημιουργικά το χρόνο σου

Γιατί να σπαταλάει κανείς όλο τον ελεύθερο χρόνο του χαζεύοντας μπροστά στη τηλεόραση και να μην απασχολείται δημιουργικά σχεδιάζοντας και εκτυπώνοντας μοναδικές τρισδιάστατες εμπνεύσεις που μπορεί να έχει; Για παράδειγμα, το να φτιάξουμε μία βάση σε μορφή δύο χεριών πάνω στην οποία ακουμπάμε το κρασί μας είναι κάτι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους μας αλλά θα κάνει κι εμάς τους ίδιους να νιώσουμε την απόλυτη ικανοποίηση μέσα από τα βλέμματά τους. Γιατί να μη δημιουργήσουμε αξεσουάρ κάθε είδους όπως σκουλαρίκια, μανικετόκουμπα, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, ζώνες κ.α. που μπορούμε να φορέσουμε την επόμενη μέρα στο γραφείο και να αφήσουμε όλους τους συναδέλφους με το στόμα ανοιχτό; Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές που μας καθοδηγούν βήμα βήμα (π.χ. Tinkercad, 123D Design, Tinkerplay κ.α.) και κάνουν τη τρισδιάστατη σχεδίαση παιχνίδι ακόμη και για μικρά παιδιά.

3D-PRINTING-NAIL POLISH RACK 3d printer Γιατί να αγοράσω 3D printer; Οι λόγοι είναι πολλοί... 3D PRINTING NAIL POLISH RACK1

Αν βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει θα ανακαλύψεις δεκάδες ακόμη λόγους για να έχεις έναν 3D printer στα χέρια σου. Αν πάντως ψάχνοντας να μάθεις πράγματα γύρω από τη τεχνολογία του 3D printing προκύψουν απορίες, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε βοηθήσουμε να τις λύσεις.

About the Author: