Μοντελισμός

/Μοντελισμός
Μοντελισμός2018-07-31T13:52:50+00:00

Ο Μοντελισμός είναι ένα χόμπι που για κάποιους ξεκινάει από πολύ μικρές ηλικίες (8-9 χρονών) και μπορεί να προσελκύσει οπαδούς από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Συνήθως οι fans του αντικειμένου επιλέγουν κάποιο ή κάποια θεματικά kits και πάνω σε αυτά «δουλεύουν». Οι αρχάριοι ξεκινούν από πιο εύκολα θέματα και οι προχωρημένοι ασχολούνται με πιο πολύπλοκα. Ποια μπορεί να είναι αυτά του θέματα; Αναρίθμητα. Drones, αυτοκίνητα, μηχανές, φορτηγά, διαστημόπλοια, στρατιωτάκια, συλλεκτικά είδη, action figures, custom επιτραπέζια παιχνίδια κ.α.

Ο Μοντελισμός στο κορυφαίο του επίπεδο φτάνει όταν κάποιος ασχοληθεί με τα διοράματα, δηλαδή με την τρισδιάστατη απεικόνιση κάποιας σκηνής. Αυτή θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία, κάποια αναπαράσταση μάχης ή ακόμα και μια εικόνα της φαντασίας μας. Σε αυτόν τον κλάδο, το 3d printing σε συνδυασμό με το 3d design, μπορεί να φέρει πραγματικά την επανάσταση, καθώς μπορούμε να κατασκευάσουμε σε οποιοδήποτε μέγεθος επιθυμούμε, αντικείμενα που για τον χώρο έχουν μεγάλη αξία. Οι μοντελιστές πλέον μπορούν να σχεδιάζουν προϊόντα της φαντασίας τους και μέσω του 3d printing να τα κάνουν πραγματικότητα. Ανταλλακτικά ή μέρη παλαιότερων μοντέλων που έχουν σταματήσει να βγαίνουν στην παραγωγή, μπορούμε να τα επαναδημιουργήσουμε (με χρήση 3d design ή 3d scan) και επανεκτυπώσουμε (με χρήση 3D printing).

Στην πραγματικότητα, ο Μοντελισμός με τη χρήση των εργαλείων της σύγχρονης τεχνολογίας αλλάζει διάσταση και δίνει τη δυνατότητα στον λάτρη του αντικειμένου να δημιουργήσει μόνος του τα «θέματα» που του κεντρίζουν το ενδιαφέρον.