200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο

//200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο

200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι σε κατάσταση πολιορκίας από 3D εκτυπωμένα παιχνίδια”.

Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν της ιδέας του 25άχρονου προγραμματιστή λογισμικού, εν ονόματι Ben Baltes. Με αφορμή τις γιορτινές μέρες και τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και παιχνιδιών, έθεσε σε εφαρμογή μια πολύ έξυπνη ιδέα. Διακόσια παιχνίδια κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτή, θα τοποθετηθούν σε κρυφά σημεία σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, προσκαλώντας στη συνέχεια όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, προσπαθώντας να τα ανακαλύψουν.

3d-printed-elastic-toy-from-disney  200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο 3D printed elastic toy from disney

Ο Ben Baltes, συν-ιδρυτής της εταιρίας Toybox, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ιδέα του πρωτότυπου “κυνηγιού” παιχνιδιών, μετά από τα πολύ θετικά σχόλια που απέσπασε στο Reddit, όταν παρουσίασε την ιδέα του. Το εγχείρημα με τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα ονομάστηκε Hidden City και δικαίωσε επάξια τον δημιουργό του, αφού το προετοίμαζε στο μυαλό του για περισσότερο από δύο χρόνια, με βάση τα λεγόμενα του ίδιου. Η μορφή του παιχνιδιού θα είναι διαδραστική, καθώς οι πολίτες θα μπορούν μετά την ανακάλυψη του 3D εκτυπωμένου παιχνιδιού να του αλλάζουν μέρος και θέση, ώστε να διευκολύνουν και να δυσκολεύουν αντίστοιχα, ανάλογα με τη θέλησή τους,  τον επόμενο υποψήφιο “κυνηγό”.

200-3d-printed-toys-hidden-around-san-fran-city-wide-scavenger-hunt-1  200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο 200 3d printed toys hidden around san fran city wide scavenger hunt 1

Το καθένα από αυτά προβλέπεται να διαθέτει επάνω του ένα QR Code συνδεδεμένο με την ανάλογη ιστοσελίδα, ώστε να παρέχεται η πληροφόρηση για τα προηγούμενα σημεία που είχε τοποθετηθεί, πριν την εκάστοτε εύρεσή του. Για να επιτευχθεί αυτό, ο Baltes ενθαρρύνει τους πολίτες να τραβήξουν μια φωτογραφία του εαυτού τους μαζί με το παιχνίδι και στη συνέχεια μέσω της εφαρμογής να περιγράψουν και να αναφέρουν το σημείο που το ανακάλυψαν και σε τι κατάσταση το βρήκαν. Έπειτα, θα μπορούν να το κρατήσουν έως και 12 ώρες πριν το τοποθετήσουν σε μια διαφορετική κρυψώνα, αφήνοντάς το στην τύχη του επόμενου πιθανού ευρέτη.

braq2  200 κρυμμένα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια, σε ολόκληρη την πόλη του Σαν Φρανσίσκο braq2

Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα έχει αυξημένο ρίσκο, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην ανακαλυφθούν αρκετά από τα 3D εκτυπωμένα παιχνίδια η ακόμα και να καταστραφούν από απρόβλεπτους εξωτερικούς παράγοντες. Σίγουρα όμως είναι κάτι που αξίζει να δοκιμαστεί και να δώσει μια γιορτινή, παιχνιδιάρικη νότα, στην καθημερινότητα και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών του Σαν Φρανσίσκο.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος