Κατασκευάστε τη δική σας 3D εκτυπωμένη θερμική κάμερα

/, Χόμπυ & Παιχνίδια/Κατασκευάστε τη δική σας 3D εκτυπωμένη θερμική κάμερα

Κατασκευάστε τη δική σας 3D εκτυπωμένη θερμική κάμερα

Ίσως με το πρώτο άκουσμα, η κατασκευή μιας 3D εκτυπωμένης θερμικής κάμερας να φαντάζει ένα απαιτητικό και τεχνικά δύσκολο εγχείρημα για τον μέσο χρήστη. Οι αδελφοί Ruiz όμως κατάφεραν να μετατρέψουν την όλη διαδικασία σε μια ευχάριστη ενασχόληση και το αποτέλεσμα αυτής σε ένα αξιολάτρευτο προϊόν που καταφέρνει να συνδυάσει με επιτυχία την 3D εκτύπωση μαζί με τα ηλεκτρονικά μέρη μιας συσκευής. Αναφερόμαστε στη δημιουργία μιας θερμικής κάμερας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς, είτε για την ανίχνευση τυχόν προβλημάτων που σχετίζονται με τη θέρμανση και την ψύξη ή ακόμα και τον εντοπισμό διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης ενός σπιτιού. Το μόνο που χρειάζεται για την κατασκευή της είναι όρεξη για δημιουργία και η προμήθεια μερικών απαραίτητων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που θα βρείτε στο εμπόριο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή όσον αφορά την υλοποίησή της.

Κατασκευάστε τη δική σας 3D εκτυπωμένη θερμική κάμερα 3d print your own diy thermal camera 3

Εκτός από έναν κοινό 3D εκτυπωτή που θα αναλάβει να κατασκευάσει το κεντρικό σώμα και το περίβλημα της συσκευής, θα χρειαστείτε και μια σειρά από ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως έναν μικροελεγκτή Arduino, τον κατάλληλο αισθητήρα θερμικής λήψης (οι αισθητήρες AMG8833 της Adafruit συνιστώνται για τη συμβατότητά τους με το Arduino), μια οθόνη TFT, την πηγή τροφοδοσίας μέσω μιας μπαταρίας με χωρητικότητα 500mAh, μια πλακέτα (Feather) HUZZAH32 και μερικά άλλα κομμάτια συγκόλλησης και σύνδεσης. Για το 3D εκτυπωμένο σώμα της κάμερας μπορείτε να επιλέξετε το επιθυμητό σχέδιο χρωμάτων ανάλογα με τις δικές σας προτιμήσεις, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς. Όπως τονίζουν τα δύο αδέλφια, η συναρμολόγηση του εξωτερικού περιβλήματος είναι εξαιρετικά εύκολη και δεν θα αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα αν ακολουθήσετε τις οδηγίες τους.

Κατασκευάστε τη δική σας 3D εκτυπωμένη θερμική κάμερα 3d print your own diy thermal camera 4 3

Για τη σύνδεση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και τον προγραμματισμό του θερμικού αισθητήρα, οι δύο σχεδιαστές της συσκευής έχουν αναρτήσει λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα στη σελίδα της Adafruit. Για να μεταβείτε σε αυτήν, κάντε κλικ εδώ. Μέσα από την ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε τον αναλυτικότατο οδηγό για την κατασκευή και τη χρήση της κάμερας, να παραγγείλετε τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αξεσουάρ και να κατεβάσετε τις «βιβλιοθήκες» προγραμματισμού του μικροελεγκτή Arduino.

2018-07-31T13:53:06+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος