Συλλεκτικά κουτιά αναψυκτικών, διακοσμημένα με 3D εκτυπωμένες μάσκες από την ταινία Black Panther

/, Χόμπυ & Παιχνίδια/Συλλεκτικά κουτιά αναψυκτικών, διακοσμημένα με 3D εκτυπωμένες μάσκες από την ταινία Black Panther

Συλλεκτικά κουτιά αναψυκτικών, διακοσμημένα με 3D εκτυπωμένες μάσκες από την ταινία Black Panther

Σε μια μοναδική εκστρατεία μάρκετινγκ για την ταινία Black Panther, η Pepsi συνεργάστηκε με την Protolabs, μια εταιρία – πάροχο υπηρεσιών κατασκευής, για να δημιουργήσουν μια συλλεκτική σειρά αναψυκτικών, εξοπλισμένων με μαύρες 3D εκτυπωμένες μάσκες, εμπνευσμένες από τους χαρακτήρες της ταινίας Black Panther. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να σχεδιάσουν και να δώσουν υλική υπόσταση σε 250 μάσκες το συντομότερο δυνατόν. Αρχικά οι υπεύθυνοι της Pepsi σκέφτηκαν να δοκιμάσουν την παραδοσιακή μέθοδο της κατασκευής καλουπιών και στη συνέχεια να δώσουν την επιθυμητή μορφή μέσα από τη διαδικασία της χύτευσης. Όμως η δημιουργία των καλουπιών κρίθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή και το συγκεκριμένο σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Τη λύση έδωσε η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, καθώς υιοθετήθηκε ως φθηνότερο και ταυτόχρονα ποιοτικότερο μέσο κατασκευής.

Συλλεκτικά κουτιά αναψυκτικών, διακοσμημένα με 3D εκτυπωμένες μάσκες από την ταινία Black Panther PL CS BlackPanther Image 2

«Ένα μεγάλο μέρος της συλλεκτικής έκδοσης ήταν εμπνευσμένο από τα κοστούμια και τους χαρακτήρες της ταινίας. Μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για εμάς, διότι μας δόθηκε η δυνατότητα να πειραματιστούμε και να ενσωματώσουμε νέες τεχνολογίες για να καταφέρουμε να αναπτύξουμε μοναδικά σχέδια με ξεχωριστή υφή, εντυπωσιακά γραφικά και φωτισμό για να ζωντανέψουμε ολόκληρη τη συλλογή», τονίζει ο Andrew Phinney, μηχανικός συσκευασίας στην PepsiCo. Αρχικά, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος που βασίζεται στην Τήξη και την Επιλεκτική Εναπόθεση (FDM) για να δημιουργηθούν τα πρωτότυπα. Έπειτα, έγιναν ορισμένες τροποποιήσεις για να εξασφαλιστεί πως ο τελικός σχεδιασμός δίνει ένα ενιαίο σύνολο μαζί με την εικόνα στο δοχείο και φυσικά ότι θα παρέμενε ασφαλής κατά τη διάρκεια της αποστολής. Για το τελικό προϊόν, επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία Multi Jet Fusion.

Συλλεκτικά κουτιά αναψυκτικών, διακοσμημένα με 3D εκτυπωμένες μάσκες από την ταινία Black Panther PL CS BlackPanther Image 1

Ο λόγος για την προτίμησή της αφορά πρώτον την ικανότητά της να παράγει αντικείμενα υψηλής ποιότητας και αυξημένης ανάλυσης, διατηρώντας παράλληλα τις τιμές παραγωγής σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Δεύτερον, εφόσον η ομάδα ήθελε να δημιουργήσει ένα συλλεκτικό αντικείμενο που θα μπορούσε με βεβαιότητα να αντέξει σε έναν χρονικό ορίζοντα με βάθος 20 χρόνων, η τεχνολογία Multi Jet Fusion θεωρήθηκε ως μονόδρομος για να διατηρηθεί το βαθύ μαύρο χρώμα των μασκών για πολλά χρόνια. Για να βεβαιωθεί η ομάδα ότι η μάσκα δεν θα μετακινηθεί από τη θέση της, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές συμπίεσης, δόνησης και πτώσης. Μόνο τότε ξεκίνησε η μαζική παραγωγή και η αποστολή στα σημεία διάθεσης αναψυκτικών, προσφέροντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν μια συλλεκτική έκδοση, εμπνευσμένη από την ταινία Black Panther και υλοποιημένη με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης.

2018-07-31T13:53:04+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος