3D εκτυπωμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις

/, Art/3D εκτυπωμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις

3D εκτυπωμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις

Όταν ακούμε τη λέξη «χορός», αυτόματα στο μυαλό μας σχηματίζονται διάφορες εικόνες έκφρασης της εντυπωσιακής αυτής τέχνης. Χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συνταγή, ο καθένας από εμάς μπορεί αναμφισβήτητα να ερμηνεύσει μια χορευτική κίνηση με τον δικό του τρόπο. Ακριβώς επειδή η διαφορετικότητα βρίσκει απήχηση στον τρόπο με τον οποίο δεχόμαστε, φιλτράρουμε και επεξεργαζόμαστε οποιαδήποτε πληροφορία. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκει πρόσφορο έδαφος η μαγεία του χορού. Η επιθυμία του καλλιτέχνη χορευτή να πυροδοτήσει μέσα από τις εναρμονισμένες κινήσεις του μια σειρά από συναισθήματα. Με την απουσία του λόγου να είναι παρούσα, η μοναδική γλώσσα επικοινωνίας χαρακτηρίζεται αποκλειστικά από την κίνηση του σώματος.

3D εκτυπωμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις Oxique snowangels inspiration 2Για να μπορέσει κάποιος να αποτυπώσει μια χορευτική κίνηση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Ο πιο εντυπωσιακός και περισσότερο διαδεδομένος είναι χωρίς αμφιβολία η καταγραφή σε βίντεο. Αμέσως μετά, θα μπορούσαμε να πούμε πως δεύτερη στη λίστα έρχεται η δυνατότητα της λήψης μιας στροβοσκοπικής φωτογραφίας. Στατική μεν, αλλά σε καμία περίπτωση ανέκφραστη, καθώς παρουσιάζει τη θέση του σώματος, μέσα από μοναδικές «πινελιές» αρμονίας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι θερμοί υποστηρικτές του εν λόγω μέσου, σε αντίθεση με την προαναφερθείσα μέθοδο της λήψης αρκετών διαδοχικών καρέ. Εκτός από τους παραπάνω τρόπους απαθανάτισης μιας χορευτικής φιγούρας, είναι φύσει αδύνατο να μην συμπεριλάβουμε την κατασκευή ενός αντικειμένου – ομοιώματος ολόκληρου του χορευτή ή κάποιου σημείου του σώματός του που βρίσκεται σε κίνηση.

3D εκτυπωμένα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις Oxique snowangels inspiration 1Όλα αυτά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον Γερμανό σχεδιαστή David Münscher και με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων, επιχείρησε να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Εντυπωσιακά στολίδια, εμπνευσμένα από χορευτικές κινήσεις. Για να το καταφέρει χρησιμοποίησε διάφορες στροβοσκοπικές φωτογραφίες και μέσω ενός ειδικού λογισμικού τις μετέτρεψε σε ψηφιακά 3D μοντέλα , ώστε να τους δώσει «σάρκα και οστά» με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Το αποτέλεσμα, απλά μαγικό. Μια οπτική πανδαισία χορευτικών κινήσεων να διακοσμεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, εμπλουτίζοντάς το ακόμα περισσότερο με το συναίσθημα της «ζεστασιάς»,  της χαράς και της ευτυχίας. Η συλλογή Snowangels, όπως ονομάστηκε από τον δημιουργό της, στέφθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία που η Shapeways τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο των προϊόντων της για πώληση. Και η αλήθεια είναι πως τα «χορευτικά» στολίδια είναι τόσο όμορφα που μπορούν άνετα να διακοσμήσουν οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού, όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Για να μεταβείτε στον κατάλληλο ιστότοπο και να τα κάνετε δικά σας, πατήστε εδώ.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος