Το πρώτο στρογγυλό 3D εκτυπωμένο smartphone, απλά καταργεί τις γωνίες

///Το πρώτο στρογγυλό 3D εκτυπωμένο smartphone, απλά καταργεί τις γωνίες

Το πρώτο στρογγυλό 3D εκτυπωμένο smartphone, απλά καταργεί τις γωνίες

Αυτή ήταν και η πηγή έμπνευσης των Christina Cyr και Linda Inagawa, ιδρυτικά μέλη της εταιρίας Dtoor, επαναπροσδιορίζοντας τη μορφή ενός έξυπνου κινητού τηλεφώνου, ξεφεύγοντας από το συνηθισμένο ορθογώνιο σχήμα που οι εταιρίες μας προσφέρουν έως σήμερα. Όπως και οι ίδιες αναφέρουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας, «Η γενιά μας έχει υποστεί μια είδους πλύση εγκεφάλου, ώστε να νομίζουμε ότι το κλασσικό ορθογώνιο σχήμα είναι ταυτόχρονα και λειτουργικό και ελκυστικό, μόνο και μόνο επειδή είναι ευκολότερο για τους κατασκευαστές να το υλοποιήσουν».

 

cyrcle-the-3d-printed-circular-smartphone-is-anything-but-square-4  Το πρώτο στρογγυλό 3D εκτυπωμένο smartphone, απλά καταργεί τις γωνίες cyrcle the 3d printed circular smartphone is anything but square 4Με βάση τα λεγόμενά τους επισημαίνουν πως  αν κοιτάξουμε λίγο παραπέρα θα διαπιστώσουμε ότι η φύση δεν “χρησιμοποιεί” και πολλά τετράγωνα. Αντιθέτως, η ζυγαριά των σχηματισμών της μητέρας γης τείνει να γέρνει ως επί το πλείστον προς τις στρογγυλεμένες άκρες και να περιθωριοποιεί παραδειγματικά τα τετράγωνα σχήματα. Οπότε, μιας και εμείς οι ίδιοι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού συνόλου, ένα στρογγυλού σχήματος τηλέφωνο ίσως να κάλυπτε καλύτερα τις ανάγκες μας, τουλάχιστον στο ελκυστικό και αισθητικό κομμάτι.

 

Το πρώτο μοντέλο της εταιρίας Dtoor είναι το  Cyrcle, με απόλυτα κυκλικό σχήμα όπως προϊδεάζει η ονομασία του και αναδιπλούμενο, με το καπάκι όταν κλείνει να σκεπάζει ολόκληρο το κυρίως σώμα του τηλεφώνου. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Mobile World Congress στην Βαρκελώνη, κερδίζοντας τα βλέμματα και δίνοντας το κίνητρο στην εταιρία όχι μόνο να μην εγκαταλείψει το εγχείρημα, αλλά να θελήσει να το βελτιώσει ακόμα περισσότερο. Στα προσεχώς, η ομάδα της Dtoor σχεδιάζει να ενσωματώσει έναν μικρό καθρέφτη εσωτερικά στο καπάκι, δίνοντας έτσι μια παραπάνω πινελιά χρηστικότητας, ειδικότερα για τους θηλυκού γένους κατόχους του.

 

cyrcle-the-3d-printed-circular-smartphone-is-anything-but-square-3  Το πρώτο στρογγυλό 3D εκτυπωμένο smartphone, απλά καταργεί τις γωνίες cyrcle the 3d printed circular smartphone is anything but square 3Με βάση το πλάνο διάθεσης των συσκευών στην αγορά, το πρώτο μοντέλο θα δοθεί στην κυκλοφορία ως το τέλος του 2016 και αρχικά θα περιορίζεται στα 2G δίκτυα, με κόστος που αναμένεται να μην υπερβεί τα 100$. Αν επιτευχθούν οι προσδοκίες της εταιρίας με βάση τις πωλήσεις, τότε υπολογίζεται τον Αύγουστο του 2017 να λανσαριστεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του Cyrcle , προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G και από εκεί και πέρα ο επόμενος στόχος της εταιρίας είναι να διαθέτει δύο κυκλικές οθόνες και φυσικά το λειτουργικό σύστημά του να περιλαμβάνει το λογισμικό Αndroid.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος