Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα

//Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα

Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα

new-mcdonalds-christmas-ad-features-a-3d-printed-doll-named-juliette-4  Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα new mcdonalds christmas ad features a 3d printed doll named juliette 4Οι αλυσίδες των εστιατορίων fast food, από την αρχή της ύπαρξής τους στοχεύουν διαρκώς στο να διατηρήσουν και ταυτόχρονα να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου για τα προϊόντα τους, πράττοντάς το μέσα από πρωτότυπες και ιδιαίτερες διαφημίσεις. Ξοδεύουν υπέρογκα ποσά χρημάτων σε καμπάνιες προκειμένου να ξεχωρίσουν και να διακριθούν μέσα στο σύνολο, με απώτερο σκοπό να καταφέρουν να φθάσουν στην κορυφή. Όπως οι περισσότεροι ξέρουν και έχουν ακούσει, η μεγαλύτερη αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο αυτή τη στιγμή με τα πιο πολλά εστιατόρια είναι τα McDonalds.

                      

new-mcdonalds-christmas-ad-features-a-3d-printed-doll-named-juliette-5  Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα new mcdonalds christmas ad features a 3d printed doll named juliette 5Το αρμόδιο τμήμα διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων τους, εδώ και πολλά χρόνια, έχει αποδείξει ότι είναι ικανό να αφουγκραστεί τον καταναλωτικό παλμό και να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη ψυχαγωγική εμπειρία. Οι πρωτότυπες ασχολίες για μικρά παιδιά, τα διάφορα δώρα και παιχνίδια μαζί με τα γεύματα (ειδικά σε περιόδους γιορτών) καθώς και οι έξυπνες  διαφημίσεις, είναι οι λόγοι που βρίσκεται στην κορυφή. Επίσης, οι χαμηλές συγκριτικά τιμές και η διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών είναι ακόμα δύο παράγοντες που τα βοηθούν να κατατάσσονται τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

 

new-mcdonalds-christmas-ad-features-a-3d-printed-doll-named-juliette-3  Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των McDonald’s με πρωταγωνίστρια μια 3D εκτυπωμένη κούκλα new mcdonalds christmas ad features a 3d printed doll named juliette 3Η πιο πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια των McDonalds του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία τείνει να θεωρηθεί η πιο πετυχημένη όλων των εποχών, παρουσιάζει την ιστορία της μικρής Juliette, μιας 3D εκτυπωμένης  κούκλας που διαδραματίζεται την εποχή των Χριστουγέννων. Παρακολουθώντας το σποτάκι βλέπουμε την Juliette να κάθεται μόνη της και στεναχωρημένη, στο ράφι ενός καταστήματος παιχνιδιών, ακριβώς απέναντι από ένα εστιατόριο της αλυσίδας. Βλέποντας χαρούμενους ανθρώπους να τρώνε και να γελάνε, καθώς οι μέρες περνούν και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αποφασίζει να βάλει τέλος στη μοναξιά και μετά από μια σύντομη και γρήγορη διαδρομή καταλήγει μέσα σε μια τσάντα δώρων, με προορισμό ένα “ζεστό” και γεμάτο ζωή σπίτι.

 

Η κούκλα στο σύντομο βίντεο δημιουργήθηκε από 3D εκτυπωμένα τμήματα, το πρόσωπό της ζωγραφίστηκε στο χέρι και στη συνέχεια χάρη στα ειδικά εφέ και το animation απέκτησε κίνηση. Επίσης, οι υπόλοιπες κούκλες της καμπάνιας κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια της 3D εκτύπωσης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε  το βίντεο της Χριστουγεννιάτικης καμπάνιας και να απολαύσετε τη μικρού μήκους ιστορία με πρωταγωνίστρια την 3D εκτυπωμένη κούκλα που ακούει στο όνομα Juliette.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος