Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου

/, Περιβάλλον & Ανακύκλωση/Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου

Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου

Η μόδα στον χώρο της ένδυσης έχει την τάση να διαφοροποιεί τον εκάστοτε τρόπο ντυσίματος με θεαματικές αλλαγές ακόμα και σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Πρόσφατα, έχει αρχίσει μια έντονη στροφή των εταιριών στον τρόπο επιλογής των πρώτων υλών, επιλέγοντας όλο και πιο συχνά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ. Αυτή ήταν και η πηγή έμπνευσης τριών παιδικών φίλων, θέτοντας σαν στόχο να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν γυαλιά ηλίου από ανακυκλωμένα πλαστικά, με την πολύτιμη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

 

friendly-3d-printed-sunglasses-1  Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου friendly 3d printed sunglasses 1Οι τρεις φίλοι ονόμασαν τη νεοσυσταθείσα εταιρία KickFly, η έδρα της είναι στις Η.Π.Α. και η ουσιαστική εξέλιξή της έλαβε χώρα έπειτα από τη χρηματοδότηση ύψους 5500$ του Wentworth Institute of Technology που εδρεύει στη Βοστώνη. Στη συνέχεια οι  Justin Capoccia, Colin Young και John-Michael Fragnoli προμηθεύτηκαν τον πρώτο τους 3D εκτυπωτή και τα κατάλληλα από ανακυκλωμένα υλικά νήματα(filaments}, ξεκινώντας την εφαρμογή της ιδέας και κάνοντας το εγχείρημα τους πράξη.

 

environmentally-friendly-3d-printed-sunglasses-3  Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου environmentally friendly 3d printed sunglasses 3Για αρχή επέλεξαν νήματα από PET, δηλαδή από διάφορα πλαστικά που ανακυκλώθηκαν, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν μελλοντικά και ανακυκλωμένο PLA, το οποίο έχει την ιδιότητα του βιο-πλαστικού, κάνοντάς το στην ουσία φιλικό προς το περιβάλλον από την αρχική του μορφή. Η δυνατότητα που προσφέρει η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης ως προς τη δημιουργία ξεχωριστών και ιδιαίτερων σχεδίων σε συνδυασμό με τον “πράσινο” χαρακτήρα της ιδέας, ήταν και ο πρωταρχικός λόγος που τους συνεπήρε και οδήγησε στην απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

3D-Printed-Glasses  Ανακυκλωμένα υλικά, σαν πρώτη ύλη κατασκευής 3D εκτυπωμένων γυαλιών ηλίου 3D Printed GlassesΤα 3D εκτυπωμένα γυαλιά ηλίου από ανακυκλωμένα πλαστικά δεν υπολείπονται σε τίποτα όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής και επιπλέον είναι ανώτερα, ειδικά στον τομέα του σχεδιασμού, καθώς αγγίζουν υψηλά επίπεδα εξατομικευμένης αισθητικής, ακριβώς επειδή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο τελικό τους σχέδιο. Από τα κέρδη της εταιρίας, το ποσοστό του 10% θα διατεθεί σε υπηρεσίες αρμόδιες για τον καθαρισμό των δρόμων, στη φύτευση πρασίνου και στην οικολογική αναβάθμιση μικρών και μεγάλων κοινοτήτων, παραδίδοντας σε παγκόσμιο επίπεδο μαθήματα ευαισθησίας και προστασίας του περιβάλλοντος, σε απόλυτη αρμονία με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανάπτυξη.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος