Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια?

//Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια?

Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια?

Φανταστείτε να μπορούν σύντομα τα ίδια τα παιδιά να σχεδιάζουν και να εκτυπώνουν τα δικά τους παιχνίδια. Να μην είναι πλέον απαραίτητο να βρεθούν σε κάποιο παιχνιδάδικο για να διαλέξουν αυτό που επιθυμούν να αποκτήσουν, αλλά να μπορούν να το σχεδιάσουν όπως το έχει πλάσει η καλπάζουσα φαντασία τους και στη συνέχεια οι γονείς τους ή ακόμα και τα ίδια, υπό την επίβλεψη των γονέων, να το κάνουν πραγματικότητα με τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης.

iron-throne-dock-iphone-3d-printed-4  Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια? iron throne dock iphone 3d printed 4Ήδη τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, εταιρίες κολοσσοί που ασχολούνται με την κατασκευή παιχνιδιών, πειραματίζονται συνεχώς πάνω στη συγκεκριμένη ιδέα και προσπαθούν να αναπτύξουν τρισδιάστατες πλατφόρμες σχεδιασμού παιχνιδιών. Ο μεγάλος στόχος των συγκεκριμένων εταιριών είναι όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο άμεσο μέλλον το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να δώσει φυσική υπόσταση στη φαντασία του.

maxresdefault  Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια? maxresdefault1Δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ήδη οι κατασκευάστριες εταιρίες ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα καταφέρει να κερδίσει μια καλύτερη θέση στον χώρο της δημιουργίας παιχνιδιών από 3D εκτυπωτή. Η Guardian αναφέρει ότι η Disney έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό ικανό να μετατρέπει χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων σε 3D εκτυπωμένα παιχνίδια που θα αποτελούνται ακόμα και από λειτουργικά μηχανικά μέρη. Επίσης η εταιρία MakieLab έχει δημιουργήσει  μια εφαρμογή όπου τα παιδιά μπορούν  να σχεδιάσουν τις κούκλες τους όπως τις θέλουν και στη συνέχεια  να εκτυπωθούν με την κατάλληλη διαδικασία.

Ένας ακόμα κόσμος που τείνει να κατακτηθεί από την 3D εκτύπωση είναι αυτός των παιδιών και της δημιουργίας των παιχνιδιών τους. Μια τεχνολογία η οποία θα τα συνεπάρει και θα τα οδηγήσει στον δρόμο της μάθησης και της κατανόησης της λειτουργίας του 3D εκτυπωτή. HasbroMasterpieceOptimusPrimeMP10078_1370649645-1024x680  Θα μπορούν τα παιδιά να εκτυπώνουν τα δικά τους 3D παιχνίδια? HasbroMasterpieceOptimusPrimeMP10078 1370649645  e1449510996808Θα έρθουν έτσι αντιμέτωπα με τη δελεαστική πρόκληση του σχεδιασμού των ίδιων των παιχνιδιών τους καθώς και τη χαρά αλλά και την ικανοποίηση που θα πάρουν, αρχικά από τη σύλληψη της σχεδιαστικής τους  ιδέας, στη συνέχεια από την ίδια τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης και τέλος από ένα όμορφο και εντυπωσιακό χειροπιαστό αποτέλεσμα.

2018-07-31T13:53:20+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος