Φτιάξτε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα, φωτιζόμενα τουβλάκια Lego

//Φτιάξτε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα, φωτιζόμενα τουβλάκια Lego

Φτιάξτε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα, φωτιζόμενα τουβλάκια Lego

Είναι χωρίς αμφιβολία από τα διασημότερα παιχνίδια στην ιστορία. Αναφερόμαστε φυσικά στα πασίγνωστα τουβλάκια Lego, τα οποία έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές και αποτελούν το χειροπιαστό παράδειγμα της δημιουργικής ενασχόλησης, προκαλώντας μικρούς και μεγάλους να φανταστούν και να “χτίσουν” σχεδόν οτιδήποτε θέλουν. Αμέτρητες δημιουργίες, από κάστρα μέχρι σπίτια και από αυτοκίνητα μέχρι αεροπλάνα, καθώς η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα στα μεγέθη και τα σχήματα των κατασκευών, δεν έχει ουσιαστικά κάποιο συγκεκριμένο  όριο. Με την πάροδο των χρόνων έχουμε δει αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις στην υφή και στους τρόπους σύνδεσης των Lego μεταξύ τους και πρόσφατα εμφανίστηκαν στην αγορά τα πρώτα φωτιζόμενα τουβλάκια, έτοιμα να δώσουν μια ξεχωριστή πινελιά στις κατασκευές.

make-your-own-3d-printed-light-up-lego-bricks-6  Φτιάξτε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα, φωτιζόμενα τουβλάκια Lego make your own 3d printed light up lego bricks 6

Ο τρόπος με τον οποίο φωτίζονται περιλαμβάνει μια μικρή μπαταρία και φωτάκια LED χαμηλής κατανάλωσης. Στην συνέχεια πατώντας το ειδικό κουμπί, το LED ανάβει και λόγω της διαφάνειας του υλικού κατασκευής, ο φωτισμός αγγίζει και τα διπλανά, δίνοντας ένα όμορφο, αλλά όχι τόσο ενιαίο αποτέλεσμα. Εστιάζοντας ακριβώς σε αυτό και θέλοντας να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο διαχέεται το φως και τη συνολική εικόνα προς τον χρήστη, η ομάδα της ιστοσελίδας Adafruit, ειδικευόμενη σε οδηγίες για “DIY» (Do It Yourself) πακέτα, παρουσίασε μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση φωτισμού με 3D εκτυπωμένα τουβλάκια. H βασική διαφορά από τα αντίστοιχα επίσημα του εμπορίου είναι το υλικό του νήματος, το οποίο είναι ημιδιαφανές και μόλις ανάψει το LED στο εσωτερικό του, φωτίζεται ολόκληρο ομοιόμορφα, δίνοντας ένα πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

make-your-own-3d-printed-light-up-lego-bricks-1  Φτιάξτε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα, φωτιζόμενα τουβλάκια Lego make your own 3d printed light up lego bricks 1

Σαν να είναι δηλαδή αυτόφωτα, χωρίς να μπορεί με την πρώτη ματιά κάποιος να ξεχωρίσει και να εντοπίσει από πιο σημείο ακριβώς προέρχεται ο φωτισμός του. Το μικρό μέγεθος των τούβλων βοηθάει στην επιλογή οποιουδήποτε μεγέθους 3D εκτυπωτή, καθώς απαιτεί πολύ περιορισμένο εσωτερικό χώρο λειτουργίας και κίνησης της κεφαλής εκτύπωσης. Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή του κάθε κομματιού είναι περίπου 8 λεπτά, ανάλογα πάντα με τις επιμέρους παραμέτρους των ρυθμίσεων, όσον αφορά στην τελική ποιότητα εκτύπωσης και τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες στη λειτουργία κάθε 3D εκτυπωτή.

2018-07-31T13:53:14+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος