Ένας μίνι 3D εκτυπωμένος κόσμος ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη

//Ένας μίνι 3D εκτυπωμένος κόσμος ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη

Ένας μίνι 3D εκτυπωμένος κόσμος ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο γνωστές και ξεχωριστές πόλεις του κόσμου. Έχει προβληθεί άπειρες φορές μέσα από τις χολυγουντιανές ταινίες και όποιος την έχει επισκεφθεί, το πιο πιθανό είναι πως έμεινε τουλάχιστον εντυπωσιασμένος από την ιδιαίτερη αύρα της και τη χαρακτηριστική πολυπολιτισμικότητά της. Ο λόγος φυσικά για τη Νέα Υόρκη ή αλλιώς Big Apple, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν οι Αμερικανοί. Ο παλμός της πολύ έντονος, οι ρυθμοί αρκετά γρήγοροι και οι προτάσεις για διασκέδαση ατελείωτες. Το νέο «παιχνιδιάρικο» εγχείρημα που πρόκειται να λάβει χώρα στην περίφημη Times Square, είναι τόσο πρωτότυπο και ξεχωριστό, που σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων. Στις 9 Μαΐου ένας μικροσκοπικός κόσμος  άνοιξε τις πύλες του και θα δεχθεί το ενθουσιασμένο κοινό του, έτοιμο να θαυμάσει από κοντά και να περιεργαστεί τις εντυπωσιακές, λιλιπούτιες 3D εκτυπωμένες κατασκευές.

gullivers-gate-mini-3d-printed-world-opens-nyc-times-square-3  Ένας μίνι 3D εκτυπωμένος κόσμος ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη gullivers gate mini 3d printed world opens nyc times square 3

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το νέο διασκεδαστικό εγχείρημα συνολικού κόστους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ονομάστηκε «Πύλη του Γκιούλιβερ» και όπως προδίδει το ίδιο του το όνομα θα περιλαμβάνει ένα πλήθος μικροσκοπικών δημιουργιών. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι πιστά αντίγραφα της ίδιας της πόλης της Νέας Υόρκης, του Πύργου του Άϊφελ, των επαρχιών της  Ισπανίας, των ιδιαίτερων δρόμων του Λονδίνου, του καναλιού του Παναμά και πολλά άλλα, συγκεντρωμένα όλα μαζί σε μια εκθετική έκταση που δεν ξεπερνάει το συνολικό μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να θαυμάσουν από κοντά όλα αυτά τα ξεχωριστά αξιοθέατα, «ταξιδεύοντας» και γνωρίζοντας από κοντά τα πολύ μικρής κλίμακας 3D εκτυπωμένα πιστά αντίγραφα τους.

gullivers-gate-mini-3d-printed-world-opens-nyc-times-square-4  Ένας μίνι 3D εκτυπωμένος κόσμος ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη gullivers gate mini 3d printed world opens nyc times square 4

Πρόκειται στην ουσία για ένα μικροσκοπικό «ζωντανό» θεματικό πάρκο, με αυτοκίνητα να κινούνται μέσα στις πόλεις, τραίνα να διασχίζουν βουνά και πεδιάδες, ανθρώπους να εργάζονται και να διασκεδάζουν, εξάπτοντας τη φαντασία μικρών και μεγάλων στο έπακρο. Για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος εργάστηκαν μοντελιστές από όλον τον κόσμο, ώστε ο καθένας να βάλει τη δική του καλλιτεχνική πινελιά και όλοι μαζί στο σύνολό τους να δώσουν «ζωή» στους πάνω από 100.000 λιλιπούτιους κατοίκους των πόλεων και των επαρχιών. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα του σκαναρίσματος και της 3D εκτύπωσης μινιατούρων των επισκεπτών και στη συνέχεια η μόνιμη ενσωμάτωσή τους μέσα στον παραμυθένιο κόσμο. Τα εισιτήρια κοστίζουν 36 δολάρια για τους ενήλικες και 24 για τα παιδιά αντίστοιχα. Όπως προαναφέραμε, η «Πύλη του Γκιούλιβερ» εγκαινιάστηκε στις αρχές Μαΐου και η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι μαζική, λόγω της ιδιαίτερης και ξεχωριστής φύσης του εγχειρήματος.

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος