Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα

//Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα

Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα

architectural-model-back-spanish-style  Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone  σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα architectural model back spanish styleΚαθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας καινοτομίες και προσφέρονται δυνατότητες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη(Drones) οικιακής και ψυχαγωγικής χρήσης αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, δελεάζοντας με τη μοναδική “αφ’ υψηλού” ποιότητα εικόνας που μπορούν να προσφέρουν. Τη δυνατότητα αυτή έρχεται να εκτοξεύσει το λογισμικό DroneDeploy, μετατρέποντας τις λήψεις σε ψηφιακό αρχείο έτοιμο προς 3D εκτύπωση και στη συνέχεια σε φυσικό εκτυπωμένο τρισδιάστατο μοντέλο.

turn-your-drone-footage-into-3dprinted-model-dronedeploy-app-4  Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone  σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα turn your drone footage into 3dprinted model dronedeploy app 4Ο Ian Smith, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ του λογισμικού DroneDeploy, χρησιμοποίησε το σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Χιούστον του Τέξας, ως παράδειγμα για να αναδείξει τις δυνατότητες του λογισμικού στο ευρύτερο κοινό. Με βάση τον ίδιο, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός 3D εκτυπωμένου μοντέλου είναι μια σειρά από διαδοχικές λήψεις μέσα από την κάμερα του Drone. Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, προτείνει η λήψη φωτογραφιών να πραγματοποιείται υπό την γωνία 45 μοιρών σε σχέση με το έδαφος ώστε να καλυφθεί όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση, για ένα καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

turn-your-drone-footage-into-3dprinted-model-dronedeploy-app-3  Μετατρέψτε τα πλάνα από το drone  σας, σε 3D εκτυπωμένα μοντέλα turn your drone footage into 3dprinted model dronedeploy app 3Για να δώσει ο Ian φυσική υπόσταση στο τρισδιάστατο μοντέλο του σπιτιού του, αξιοποίησε τη λήψη 146 φωτογραφιών οι οποίες λήφθηκαν με το Drone του και συγκεκριμένα με το μοντέλο “DJI INSIRE 1”. Βέβαια, όπως επισημαίνει και ο ίδιος το λογισμικό DroneDeploy είναι συμβατό με το προερχόμενο υλικό από οποιοδήποτε Drone, οπότε δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του “DJI INSPIRE 1”. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προαναφερθέντος λογισμικού είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να προγραμματίσει μια διαδρομή πτήσης και με βάση αυτές τις προδιαγραφές, το Drone θα το πραγματοποιήσει.

Με βάση τα λεγόμενα του Ian Smith, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να παρέχει στους χρήστες έναν πρωτότυπο τρόπο για τη δημιουργία συναισθηματικών 3D εκτυπωμένων αναμνηστικών μοντέλων αλλά και να προσφέρει ταυτόχρονα μια μοναδική υπηρεσία στη διευκόλυνση της μελέτης για τοπογραφικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος