Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award»

//Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award»

Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award»

Ο Benjamin Nenert, σχεδιαστής και εξειδικευμένος τεχνικός των οχημάτων της Porsche στη Γαλλία, σχεδίασε και κατασκεύασε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης,  ένα εξάρτημα του κινητήρα μιας Porsche του 1983, κερδίζοντας ένα νεοσύστατο βραβείο. Το 3D Printing Project Award, ξεκίνησε στα social media τον Απρίλιο από την Weerg. Μια Ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τρισδιάστατης εκτύπωσης και τεχνολογίας CNC (Computer Numerical Control), για τη χάραξη και την κοπή υλικών μέσω της καθοδήγησης από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το βραβείο αφορούσε την αγορά προϊόντων μέσα από την ιστοσελίδα της Weerg, συνολικής αξίας 500 ευρώ. «Μεταξύ των πολλών υποψηφιοτήτων που είχαμε στις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram, επιλέξαμε το συγκεκριμένο έργο γιατί κατά τη γνώμη μας αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα απλής, αλλά εύστοχης δημιουργικότητας, υλοποιώντας την έξυπνη ενσωμάτωση των τεχνολογιών 3D printing και CNC.», δήλωσε ο Matteo Rigamonti, ιδρυτής της Weerg.

Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award» Benjamin Nenert at the Porsche Service Center

Η μεγάλη αγάπη του Nenert για τα οχήματα της Porsche έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση της Ben Auto Design, μιας εταιρείας που λειτουργεί ο ίδιος και αποτελεί το δεύτερο επάγγελμά του, χρησιμοποιώντας τη 3D εκτύπωση για να πραγματοποιεί επισκευές και να ανακατασκευάζει κλασσικά μοντέλα της δημοφιλούς Γερμανικής εταιρείας. Το νικητήριο 3D εκτυπωμένο εξάρτημα που κατασκεύασε ο Nenert θα χρησιμοποιηθεί σε έναν κινητήρα της Porsche 928, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία της ανακατασκευής. Ο ίδιος τονίζει πως το συγκεκριμένο εξάρτημα κατασκευάζεται για πρώτη φορά με την τεχνολογία της προσθετικής κατασκευής.

Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award» Screenshot 2

«Είναι ένα πολύ σημαντικό ανταλλακτικό, διότι με την εγκατάσταση ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης, θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα σε ισχύ. Επίσης θα μπορούσα να προσπαθήσω να διαφοροποιήσω σχεδιαστικά το 3D εκτυπωμένο από το αρχικό, γνήσιο ανταλλακτικό, όμως η διαδικασία θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα, με αρνητικά ενδεχομένως αποτελέσματα για την απόδοση που επιθυμώ να εξάγω από τον κινητήρα. Η τεχνολογία της προσθετικής κατασκευής μου «χάρισε» ένα εξάρτημα που καλύπτει όλες μου τις απαιτήσεις. Έχει τέλεια σχεδίαση, αντοχή σε θερμοκρασίες μέχρι 100 βαθμούς κελσίου, ενώ δεν υπολείπεται της υψηλής αντοχής. Είμαι αποφασισμένος να διαθέσω το χρηματικό έπαθλο του βραβείου για να ολοκληρώσω το μακρύ έργο της ανακατασκευής της Porsche 928», τόνισε ο Nenert.

Τεχνικός της Porsche κατασκευάζει 3D εκτυπωμένο ανταλλακτικό και ανταμείβεται με το βραβείο «2019 3D Printing Project Award» 4314 WH 180202 Porsche IMG 5612 large

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος