Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του

//Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του

Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του

massivit-3d-prints-life-size-shark-global-campaign-against-hunting7  Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του massivit 3d prints life size shark global campaign against hunting7Με βάση τις τελευταίες έρευνες και τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 70 εκατομμύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο λόγω των παράνομων και ανήθικων πρακτικών της θήρευσής τους. Σε ορισμένα είδη οι απώλειες του πληθυσμού τους αγγίζουν το τρομακτικό ποσοστό του 99%, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με την άμεση απειλή της εξαφάνισης. Αρκετοί, αν όχι οι περισσότεροι από εμάς  γνωρίζουμε πόσο αναγκαίοι και χρήσιμοι είναι οι καρχαρίες στο οικοσύστημα. Βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας θαλάσσιας κληρονομιάς, έχοντας επιβιώσει για εκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς μια ενδεχόμενη εξαφάνισή τους θα επιφέρει μη αναστρέψιμες βλάβες στην αλυσίδα της θαλάσσιας πανίδας και όχι μόνο.

massivit-3d-prints-life-size-shark-global-campaign-against-hunting9  Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του massivit 3d prints life size shark global campaign against hunting9Η MASSIV, μια ισραηλινή εταιρία 3D εκτύπωσης, θέλησε να συμβάλλει έμπρακτα στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσης των καρχαριών και το έπραξε με έναν πρωτότυπο τρόπο. Εκτύπωσε ένα αντίγραφο μήκους 2 μέτρων με σκοπό να χρησιμοποιηθεί  σε μια σειρά παγκόσμιων υποβρύχιων διαδηλώσεων. Μια εκστρατεία στην οποία συμμετέχει ο David Pilosof, ένας από τους κορυφαίους υποβρύχιους φωτογράφους, διάφορες οργανώσεις προστασίας των καρχαριών, καθώς και δύτες από ολόκληρη την υφήλιο. Ο στόχος της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια απειλή της εξαφάνισης, δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα μέσα από μια υποβρύχια, οπτικού περιεχομένου “κραυγή” σωτηρίας.

massivit-3d-prints-life-size-shark-global-campaign-against-hunting6  Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του massivit 3d prints life size shark global campaign against hunting6Δεκάδες έως εκατοντάδες έμπειροι δύτες θα συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, διαδηλώνοντας υποβρυχίως και αγκαλιάζοντας τον 3D εκτυπωμένο καρχαρία, με τα τοπικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης να καλύπτουν το γεγονός, σκοπεύοντας να ταρακουνήσουν τα “νερά” της ανεξέλεγκτης θήρευσης. Η πρώτη διαδήλωση έλαβε χώρα στο Eilat του Ισραήλ και συμμετείχαν 87 δύτες από διάφορες χώρες. Η επόμενη που αναμένεται να είναι και πολύ μεγαλύτερη έχει προγραμματιστεί στις 23 Οκτωβρίου του 2016 στη μεσόγειο θάλασσα και θα συμμετέχουν πάνω από 500 δύτες από όλο τον κόσμο.

Από την αρχή της ιστορίας το ανθρώπινο είδος διακατέχεται από μια αποστροφή και προκατάληψη απέναντι στους καρχαρίες, θεωρώντας και πιστεύοντας σε έναν μεγάλο βαθμό ότι τα συγκεκριμένα πλάσματα είναι αδίστακτοι δολοφόνοι χωρίς αιτία και αφορμή. Μια τελείως λανθασμένη αντίληψη και διαστρέβλωση της πραγματικότητας ως προς τις συνήθειες και τον γενικότερο τρόπο ζωής τους, που δυστυχώς τους έφερε αντιμέτωπους με την απειλή της εξαφάνισης. Ακόμα και τώρα όμως, έστω και στο παρά πέντε, δεν είναι καθόλου αργά να αφυπνιστεί ο κόσμος με αφορμή την παραπάνω εκστρατεία και να προλάβουμε τα χειρότερα. Τα 70 εκατομμύρια καρχαρίες που θηρεύονται κάθε χρόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να φωνάξουν για τη σωτηρία τους…………….εμείς όμως την έχουμε.massivit-3d-prints-life-size-shark-global-campaign-against-hunting  Η εταιρία MASSIV εκτυπώνει καρχαρία μήκους 2 μέτρων, για την παγκόσμια εκστρατεία κατά της ανεξέλεγκτης θήρευσής του massivit 3d prints life size shark global campaign against hunting

2018-07-31T13:53:18+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος