Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη

/, Η 3D εκτύπωση γενικά/Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη

Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη

smartphone-addiction-3dprinted-dumb-phone-case-2  Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη smartphone addiction 3dprinted dumb phone case 2Χωρίς καμία αμφιβολία, τα κάθε είδους ηλεκτρονικά gadgets και ειδικά τα κινητά τηλέφωνα, έχουν εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, με έναν τρόπο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως “ύπουλο” και “υποχθόνιο”. Μια “ταμπέλα” διόλου τυχαία, ακριβώς επειδή η είσοδος των κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα των smartphones στις ζωές μας έγινε σιγά σιγά και μεθοδευμένα, αλλάζοντας τον κόσμο, συμπαρασύροντάς μας στη δίνη του εθισμού και της τεχνολογικής εξάρτησης. Μια κατάσταση που για πολλούς είναι δύσκολο να μετριάσουν και να περιορίσουν, ακριβώς επειδή τα τηλέφωνα έχουν την τάση να γίνονται “έξυπνότερα” και εμείς ακριβώς το αντίθετο, κοιτώντας ακατάπαυστα μια οθόνη και περιορίζοντας σημαντικά τo εύρος της σκέψης μας, καθώς παίρνουμε την πληροφορία έτοιμη χωρίς την  ιδιαίτερη επεξεργασία της από τον εγκέφαλο μας.

0334ad6e69d5b131818fb6ed1e212813  Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη 0334ad6e69d5b131818fb6ed1e212813Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος συνειδητοποιήσει την εξάρτησή του αλλά χρειάζεται μια βοήθεια για να κάνει το πρώτο βήμα της απαγκίστρωσης από το «έξυπνο» τηλέφωνό του; Τη λύση προσφέρει απλόχερα ο Lam, καλλιτεχνικός διευθυντής του Wieden + Kennedy Amsterdam, o οποίος με τη βοήθεια της 3D εκτύπωσης κατασκεύασε μια πρωτοποριακή θήκη. Εκτός από το να παρέχει την κλασική προστασία στη συσκευή από γρατζουνιές και διάφορες στενές επαφές με σκληρές επιφάνειες, ο σχεδιασμός της έχει την τάση να αντιστρέφει τους κανόνες, αφαιρώντας την “έξυπνάδα” και υπενθυμίζοντάς μας ότι ο κύριος λόγος ύπαρξής της είναι να πραγματοποιεί και να δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις.

smartphone-addiction-3dprinted-dumb-phone-case-1  Εθισμένοι στο έξυπνο τηλέφωνό σας; Περιορίστε το, με την ειδική 3D εκτυπωμένη θήκη smartphone addiction 3dprinted dumb phone case 1Για να μπορέσει ο Lam να φέρει εις πέρας με επιτυχία το εγχείρημά του, έπρεπε το 3D εκτυπωμένο κατασκεύασμά του να πληροί κάποιες βασικές και ριζοσπαστικές προϋποθέσεις. Να καταργεί στην ουσία όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες της συσκευής και να επιτρέπει αποκλειστικά τη χρήση της ως τηλέφωνο. Τη σχεδίασε λοιπόν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, αφήνοντας ελεύθερο μόνο το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να μπορούν να πραγματοποιούνται και να λαμβάνονται οι τηλεφωνικές κλήσεις. Την δεδομένη στιγμή υποστηρίζεται μόνο το iphone 6, αλλά αναμένεται σταδιακά να  καλυφθούν οι περισσότερες συσκευές, μέσα από ένα πλήθος γνωστών και μη εταιριών.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος