Εξαιρετικά ελαφριά, εξατομικευμένα γυαλιά ηλίου για σπορ

/, Χόμπυ & Παιχνίδια/Εξαιρετικά ελαφριά, εξατομικευμένα γυαλιά ηλίου για σπορ

Εξαιρετικά ελαφριά, εξατομικευμένα γυαλιά ηλίου για σπορ

Τα γυαλιά ηλίου έχουν εφευρεθεί για έναν βασικό σκοπό. Να προστατεύουν τα ευαίσθητα μάτια από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία. Συχνά όμως παραγκωνίζεται ο πρωταρχικός τους ρόλος και τα ηνία αναλαμβάνει η επιθυμία για ένα πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό στυλ, καθιστώντας τα ένα απαραίτητο αξεσουάρ και συμπλήρωμα της καθημερινής μας ενδυμασίας.  Όταν λοιπόν έρθει η ώρα της αναζήτησης, με απώτερο σκοπό την απόκτηση ενός καινούργιου ζευγαριού γυαλιών ηλίου, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν αρκετές δοκιμές  και να έρθει ο αγοραστής αντιμέτωπος με αρκετά διλήμματα, μέχρι να καταλήξει τελικά σε κάποιο μοντέλο και σχέδιο της αρεσκείας του. Μπορεί εκ των προτέρων να φαντάζει εύκολη η διαδικασία της έρευνας και της τελικής επιλογής, όμως πολύ συχνά μέσα από εκατοντάδες  διαφορετικές προτάσεις , είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος αυτό που θεωρεί και εν κατακλείδι είναι ιδανικό και το πιο βολικό για τα δικά του δεδομένα.

skelmet-introduces-extremely-lightweight-custom-fit-3d-printed-sports-sunglasses-2  Εξαιρετικά ελαφριά, εξατομικευμένα γυαλιά ηλίου για σπορ skelmet introduces extremely lightweight custom fit 3d printed sports sunglasses 2

Σίγουρα οι περισσότεροι έχουν έρθει αντιμέτωποι κάποια στιγμή της ζωής τους με μια λανθασμένη αγορά, είτε γιατί δεν κάθεται καλά στο πρόσωπό τους, είτε επειδή μετά το πέρας του αρχικού ενθουσιασμού, διαπιστώνουν πως το καινούργιο τους απόκτημα δεν είναι αυτό που πραγματικά ήθελαν. Το πρόβλημα αυτό εντείνεται όταν πρόκειται για γυαλιά ηλίου προοριζόμενα για σπορ, διότι οι επιπτώσεις μιας λανθασμένης επιλογής μεγεθύνονται κάτω από πιο σκληρές και αντίξοες συνθήκες, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις ορειβασίας, σκι και ειδικότερα σε extreme sports. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η εταιρία Skelmet με την έδρα της στη  Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, έθεσε ένα πρωτοποριακό εγχείρημα σε εφαρμογή. Την απόλυτα εξατομικευμένη κατασκευή σπορ γυαλιών ηλίου, προερχόμενα από έναν 3D εκτυπωτή.

skelmet-introduces-extremely-lightweight-custom-fit-3d-printed-sports-sunglasses-4  Εξαιρετικά ελαφριά, εξατομικευμένα γυαλιά ηλίου για σπορ skelmet introduces extremely lightweight custom fit 3d printed sports sunglasses 4

Η εταιρία έχει αναπτύξει μια τεχνική για 3D σάρωση των προσώπων των πελατών της και κατόπιν αυτής, τη δημιουργία 3D εκτυπωμένων εξατομικευμένων γυαλιών ηλίου, για  χρήση κυρίως σε αθλήματα και extreme sports,  βασιζόμενων ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών ενός προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου Skelmet, μπορούν απλά να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή της εταιρίας για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και  να επιτύχουν μια λεπτομερή  3D σάρωση των χαρακτηριστικών του εαυτού τους. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν ένα από τα φυσικά B3D καταστήματα της εταιρίας και να πραγματοποιήσουν εκεί τη διαδικασία της τρισδιάστατης σάρωσης. Όποιον τρόπο και αν επιλέξουν, το ψηφιακό αρχείο που περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες του προσώπου τους, θα προωθηθεί στον κατάλληλο 3D εκτυπωτή, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του προσωπικού ζευγαριού γυαλιών ηλίου, καλύπτοντας  τις  ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος