Καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα κύματα και δημιούργησε 3D εκτυπωμένο μαγιό

/, Μόδα & Αθλητισμός/Καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα κύματα και δημιούργησε 3D εκτυπωμένο μαγιό

Καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα κύματα και δημιούργησε 3D εκτυπωμένο μαγιό

11-1024x604  Καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα κύματα και δημιούργησε 3D εκτυπωμένο μαγιό 11  e1448991304522Eίναι πλέον γεγονός ότι η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης  εισέρχεται δειλά δειλά στον κόσμο της μόδας. Μεγάλες μάρκες όπως η Nike και η Adidas πειραματίζονται με την παραπάνω τεχνική, καθώς και αρκετοί σχεδιαστές οι οποίοι έχουν βάλει σαν στόχο να δημιουργήσουν ενδύματα που θα οδηγήσουν τη μόδα στο επόμενο επίπεδο.

Η συγκεκριμένη τεχνική προσελκύει όλο και περισσότερους νέους σχεδιαστές μόδας και πρόσφατα ένας από αυτούς επιχείρησε να δημιουργήσει κάτι πρωτοποριακό και πολύ ξεχωριστό. Ένα 3D εκτυπωμένο μαγιό, το σχέδιο του οποίου εμπνεύστηκε από την ιδιαιτερότητα των σχηματισμών των κυμάτων της θάλασσας.

Η τεχνολογία της εκτύπωσης 3D επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν σχήματα και σχέδια που θα ήταν αδύνατο να επιτευχθούν με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής. Ο παραπάνω νεαρός σχεδιαστής φαντάστηκε και θέλησε  να δημιουργήσει ένα ένδυμα που το σχήμα του να είναι εμπνευσμένο από τα κύματα  της θάλασσας. Αλλά πώς θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει κάτι τέτοιο;

Με λίγη βοήθεια από έναν φίλο του, σχεδίασαν το ένδυμα,  σε λιγότερο από μια μέρα. Έπειτα το διαίρεσαν σε 14 διαφορετικά μέρη και στη συνέχεια την κατασκευή του ανέλαβε ένας εκτυπωτής 3D. Ο συνολικός χρόνος της 3D εκτύπωσης ήταν περίπου 80 ώρες και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ήταν νήμα PLA. Στη συνέχεια όλα τα μέρη συγκολήθηκαν μεταξύ τους, ώστε σαν τελική μορφή να έχουν  οι σχεδιαστές στα χέρια τους ένα καλαίσθητο και ενιαίο ένδυμα.

21  Καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από τα κύματα και δημιούργησε 3D εκτυπωμένο μαγιό 211Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και πλέον το μόνο που έμενε ήταν να δοκιμαστεί ώστε να εξαλειφθούν τυχόν προβλήματα στην εφαρμογή του πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Ζήτησαν λοιπόν  από ένα μοντέλο να το φορέσει και σύμφωνα με αυτήν, το ένδυμα ήταν άνετο και βολικό. Ωστόσο, μερικά από τα κομμάτια του έσπασαν μετά από λίγο επειδή το υλικό συγκόλλησης προφανώς δεν ήταν αρκετά ισχυρό, αλλά μετά από δεύτερη προσπάθεια  τα τμήματα έδεσαν καλύτερα μεταξύ τους.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι ακόμα έτοιμη να μας δώσει ενδύματα σε μεγαλύτερη και πιο μαζική παραγωγή. Σίγουρα όμως έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα και στο άμεσο μέλλον θα μπορούμε να εκτυπώσουμε και στη συνέχεια να φορέσουμε, τα πιο ιδιαίτερα και πρωτοποριακά σχέδια ενδυμάτων.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος