Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax”

//Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax”

Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax”

5-2  Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax” 5 2Μέσα από ένα μεγάλο σύνολο κατασκευαστών 3D εκτυπωτών, η εταιρία zortrax είναι πολύ πιθανό να κατέχει τα πρωτεία ως προς τον τρόπο ανάδειξης των δυνατοτήτων των μηχανημάτων της. Η ομάδα της εταιρίας είχε την ιδέα να δημιουργήσει εκπληκτικά 3D σχέδια, βγαλμένα και εμπνευσμένα από υπερ-ήρωες, γνωστούς σε μικρούς και μεγάλους και στη συνέχεια τελειοποίησε την παραπάνω ιδέα δίνοντας τη δυνατότητα για ελεύθερο “κατέβασμα” των αρχείων στον υπολογιστή. Ο σχεδιαστής της εταιρίας Piotr Czyzewski δημιούργησε έναν γενικό χαρακτήρα υπερ-ήρωα, ο οποίος είναι ταυτόχρονα εντυπωσιακός σαν σχέδιο και κατάλληλος να αναδείξει τις ικανότητες του 3D εκτυπωτή.

BAT_NUM_01  Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax” BAT NUM 01Μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του, είναι τα διάφορα τμήματα που τον απαρτίζουν (46 σε αριθμό, μικρά και μεγάλα),  αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεται η κίνηση του κεφαλιού και των υπόλοιπων άκρων, δίνοντας παράλληλα την εικόνα μιας ενιαίας κατασκευής. Το σχέδιο εμπλουτίστηκε με κόκκινα LED, χαρίζοντας το αντίστοιχο χρώμα στα μάτια του ήρωα και ενισχύθηκε με μια σχεδιασμένη προστατευτική ασπίδα στο σημείο της σπονδυλικής στήλης η οποία χρησιμεύει ως βάση για τη μετέπειτα εφαρμογή ειδικών εξαρτημάτων.

61  Γίνε υπερ-ήρωας με τη βοήθεια του 3D εκτυπωτή της “Zortrax” 61Χρησιμοποιώντας έναν 3D scanner, ο χρήστης μπορεί να σαρώσει το κεφάλι του, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό μια τέλεια εφαρμογή της 3D εκτυπωμένης μάσκας, κομμένη και ραμμένη αποκλειστικά στα δικά του μέτρα. Φανταστείτε τις δυνατότητες που παρέχει η ιδέα της ομάδας και του σχεδιαστή της zortrax  στον κόσμο των παιδιών και των παιχνιδιών τους. Το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσουν και άλλες εταιρίες και σχεδιαστές την ιδέα αυτή, να την εξελίξουν, παρέχοντας την ευχέρεια σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν οι ίδιοι οι αγαπημένοι τους ηπερ-ήρωες.

Παρεμβαίνοντας και τροποποιώντας τον σχεδιασμό σε διάφορες λεπτομέρειες, δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να αλλάξει τα χρώματα, τον σχεδιασμό των τελειωμάτων ή των άκρων του ήρωα ανάλογα με τις δικές του ή των παιδιών προτιμήσεις. Η κατασκευή στολών εμπνευσμένες από υπερ-ήρωες και  κατασκευασμένες με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, είναι μια διαδικασία και ασχολία διασκεδαστική και εποικοδομητική, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών σχετικά με την κατανόηση της κατασκευής, του πειραματισμού με τα διάφορα 3D σχέδια, ενισχύοντας έτσι τη δημιουργικότητα μέσα από την ίδια τη φαντασία τους.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος