3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος

///3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος

3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος

Με βάση μια πρόσφατη μελέτη, που διεξήγαγε η γνωστή παγκόσμιου βεληνεκούς ιστοσελίδα αναζήτησης ξενοδοχείων και καταλυμάτων –hotels.com-, είναι πολύ πιθανό οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες να περιλαμβάνουν στο μέλλον την προσωπική και ιδιωτική χρήση 3D εκτυπωτών, εγκατεστημένων μέσα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ίσως είναι το επόμενο μεγάλο βήμα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παροχών προς τους υποψήφιους πελάτες, από μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Η έρευνα ονομάστηκε –hotels of the futureκαι τα αποτελέσματα με βάση τόσο τις καθημερινές όσο και τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των ερωτηθέντων, έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

hotels-2060-could-have-3d-printers-robobutlers-dream-machines-2  3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος hotels 2060 could have 3d printers robobutlers dream machines 2

Η τεχνολογία προχωράει αναμφισβήτητα με ταχύτατους ρυθμούς και ενσωματώνεται με ποικίλους τρόπους στην καθημερινότητά μας. Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα κοντεύουν σε έναν μεγάλο βαθμό να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οθόνες τηλεοράσεων προσφέρουν πλέον αξιοζήλευτες  αναλύσεις και γωνίες θέασης που αγγίζουν τα όρια της περιφερειακής όρασης του ανθρώπινου ματιού. Τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις που πριν μερικά χρόνια ανήκαν στη συλλογή ιδεών, προοριζόμενων για τη συγγραφή σεναρίων και παραγωγή  ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Η 3D εκτύπωση με τη σειρά της, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί εξαίρεση της τεχνολογικής αυτής έκρηξης.

cocoon-suites-mykonos-greece  3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος cocoon suites mykonos greece

Έχει εδραιωθεί στον τεχνολογικό και επιστημονικό χώρο, βρίσκοντας εφαρμογή σε μια πληθώρα κατασκευαστικών καινοτομιών, βοηθώντας σημαντικά να ξεπεραστούν ακόμα και δύσκολα προβλήματα ιατρικής φύσεως και οδεύει συνεχώς προς το καλύτερο με την πάροδο των χρόνων. Τα ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες τους προς τους πελάτες, έχουν την τάση συνεχώς να υιοθετούν οτιδήποτε καινοτόμο και φυσικά από αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η σκέψη για την ύπαρξη ενός 3D εκτυπωτή μέσα σε κάθε δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ελαχιστοποιηθεί ο όγκος των αποσκευών των πελατών τους, καθώς μια μεγάλη γκάμα από προσωπικά είδη, αξεσουάρ και ρούχα, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν από έναν 3D εκτυπωτή, εύκολα και γρήγορα.

14  3D εκτυπωτές στα δωμάτια των ξενοδοχείων του μέλλοντος 14

Έτσι, η εμπειρία διαμονής και εξυπηρέτησης θα μπορούσε να εκτιναχθεί σε ποιότητα και να μειωθούν σημαντικά οι αρνητικές επιπτώσεις, σε προσωπικό επίπεδο ειδικότερα. Αν για παράδειγμα, κάποιος ξεχάσει να πάρει μαζί του ή έχει την ατυχία να αφαιρεθεί από την κατοχή του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ένα απαραίτητο για τη δουλειά, ακόμα και για τη διασκέδασή του, αντικείμενο η αξεσουάρ, θα έχει τη δυνατότητα να το αντικαταστήσει χωρίς πρόβλημα και να συνεχίσει κανονικά τον σκοπό της διαμονής του. Από την άλλη, χωρίς την παρουσία ενός 3D εκτυπωτή, σε πολλές περιπτώσεις ανάλογα με την επισκεπτόμενη τοποθεσία, θα ήταν πολύ δύσκολο να προβεί σε επιτυχή αντικατάσταση και να καταφέρει να ξεπεράσει τους περιορισμούς που θέτουν οι διαδικασίες του παρόντος συμβατικού εμπορίου.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος