100% ανακυκλωμένα νήματα 3D εκτύπωσης, κατασκευασμένα από πλαστικές φιάλες PET

/, Υλικά & Νήματα (Filaments)/100% ανακυκλωμένα νήματα 3D εκτύπωσης, κατασκευασμένα από πλαστικές φιάλες PET

100% ανακυκλωμένα νήματα 3D εκτύπωσης, κατασκευασμένα από πλαστικές φιάλες PET

Οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης των απορριφθέντων πλαστικών, χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Δυστυχώς για όλους μας, ζούμε σε έναν κόσμο που κοντεύει να «πνιγεί» από τα στερεά παράγωγα του πετρελαίου. Ο άλλοτε υγιέστατος πλανήτης μας, πλέον νοσεί από τις διάφορες πηγές μόλυνσης και μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, φωνάζοντας σιωπηλά, ζητώντας απεγνωσμένα τη βοήθειά μας. Ο τρόπος για να ανακάμψουμε αυτή την καταστροφική πορεία, είναι ο ουσιαστικός περιορισμός των εκπεμπόμενων ρύπων και αν όχι η καθολική διακοπή παραγωγής πλαστικού, τουλάχιστον η μείωσή του σε αξιοσημείωτο βαθμό. Αλήθεια, έχουμε όλοι μας αναρωτηθεί κάθε φορά που χρησιμοποιούμε ένα πλαστικό ποτήρι ή μια φιάλη μιας χρήσεως, πού καταλήγουν τελικά μετά την απόρριψή τους; Ακόμα και αν επιλέξουμε την προώθησή τους σε κάποιο σημείο ανακύκλωσης, ερχόμαστε αμέσως αντιμέτωποι με την πραγματική σκληρή αλήθεια.

100% ανακυκλωμένα νήματα 3D εκτύπωσης, κατασκευασμένα από πλαστικές φιάλες PET 1aa5846a9e90032520257bc3688d451f original

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το 10% του πλαστικού ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο τρομακτικά μεγάλο ποσοστό, το οποίο μεταφράζεται σε μερικά εκατομμύρια τόνους τον χρόνο, καταλήγει είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, στο περιβάλλον. Αυτή ακριβώς η παράμετρος αποτέλεσε την πηγή ενότητας και συνεργασίας μεταξύ της Filamentive και της Tridea. Δύο εταιρειών κατασκευής νημάτων 3D εκτύπωσης, που εστιάζουν στην αξιοποίηση των απορριφθέντων πλαστικών και τη μετατροπή τους σε αναλώσιμη ύλη τροφοδοσίας για 3D εκτυπωτές. Το πιο πρόσφατο εγχείρημά τους αφορά τη δημιουργία του «ONE PET». Κατασκευασμένο σε ποσοστό 100% από πλαστικές φιάλες, συμβάλει ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων, ενώ σε καμία περίπτωση δε στερείται ανθεκτικότητας.

100% ανακυκλωμένα νήματα 3D εκτύπωσης, κατασκευασμένα από πλαστικές φιάλες PET filamentive announces recycled 3d printer filament made from pet plastic bottles 2

Όπως υποστηρίζουν ανώτερα στελέχη των δύο εταιρειών, το ONE PET παρουσιάζει εξαιρετική ακαμψία και σκληρότητα, υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ των διαδοχικών στρώσεων του υλικού, κατά τη διαδικασία της 3D εκτύπωσης. «Η Tridea προσφέρει ένα καινοτόμο μέσο αξιοποίησης των πλαστικών αποβλήτων, πολλαπλασιάζοντας τη διάρκεια ζωής των αναλώσιμων υλικών, εξετάζοντας και δίνοντας βάση σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους. Πιστεύουμε και επενδύουμε στον οικολογικό χαρακτήρα της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης. Η συνεργασία μας με τη Filamentive και το προϊόν ONE PET, είναι το καλύτερο παράδειγμα όσον αφορά την υλοποίηση του απώτερου στόχου μας.», σχολίασε ο Philippe Merillet, CEO και συνιδρυτής της Tridea. Η τιμή της μίας μπομπίνας των 750g ανέρχεται στις 30 Λίρες Αγγλίας και ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε επτά διαφορετικά χρώματα και τις διαμέτρους των 1.75mm και 2.85mm.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος