Η 3D εκτύπωση θα καταργήσει τις αποθήκες;

/, Η 3D εκτύπωση γενικά/Η 3D εκτύπωση θα καταργήσει τις αποθήκες;

Η 3D εκτύπωση θα καταργήσει τις αποθήκες;

3d-printing[fusion_builder_container hundred_percent=  Η 3D εκτύπωση θα καταργήσει τις αποθήκες; 3d printing1Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο πρόεδρος των Η.Π.Α. δήλωσε σχετικά με το 3D printing : «Έχει τη δυναμική να αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε σχεδόν τα πάντα». Όσο η τεχνολογία αυτή αναμένεται να εξελίξει τον τρόπο κατασκευής αγαθών, άλλο τόσο αναμένεται να επηρεάσει γενικότερα την αλυσίδα παραγωγής από την αποθήκευση μέχρι και τις μεταφορές.

 

Μείωση της αλυσίδας ανεφοδιασμού
Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η παραγωγή αγαθών δε θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με αποθέματα έτοιμων προϊόντων για αποστολή. Αντιθέτως, η 3D εκτύπωση θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής του προϊόντος κατόπιν της παραγγελίας και ακριβώς για αυτήν.

3d-printing-globalization-logistic-tl-hub[1]  Η 3D εκτύπωση θα καταργήσει τις αποθήκες; 3d printing globalization logistic tl hub1Η 3D εκτύπωση φέρνει πιο κοντά ένα μοντέλο παραγωγής «κατά-παραγγελία». Όποτε χρειαζόμαστε ένα προϊόν, απλά θα το δημιουργούμε από το μηδέν. Αυτό θα εκμηδενίσει την αλυσίδα παραγωγής, θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και αυτή η απλοποίηση θα απλωθεί σε όλο το μήκος της αλυσίδας παραγωγής από την παραγωγή έως τη διανομή.

Η αξία της 3D εκτύπωσης ξεκίνησε για τη μοντελοποίηση προϊόντων και επεκτάθηκε στην ευρεία αγορά για την κατασκευή ολοκληρωμένων αγαθών. Σήμερα, η παραγωγή έτοιμων προϊόντων προς κατανάλωση αποτελεί το 28% του τζίρου που γίνεται στη 3D εκτύπωση. Αυτό όμως πρόκειται να αυξηθεί σε έως και 80% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Για τους κατασκευαστές που στοχεύουν στη μείωση του κόστους παραγωγής, τα πλεονεκτήματα από την υιοθέτηση της τεχνολογίας 3D είναι πάρα πολλά. Η παραγωγή κατά παραγγελία δεν απαιτεί μεγάλο χώρο αποθήκευσης, κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ακόμα και να μετακομίσουν την έδρα τους πιο κοντά στις αγορές που θέλουν και κατ’ επέκταση να μειώσουν και τα κόστη μεταφορικών.

Η 3D εκτύπωση είναι επίσης η καλύτερη λύση για παραγωγή μικρών ποσοτήτων, για εξειδικευμένα προϊόντα και ειδικά για αντικατάσταση εξαρτημάτων. Μεταφέροντας λοιπόν αυτόν τον τομέα παραγωγής από το εργοστάσιο στα εργαστήρια 3d-εκτύπωσης, βοηθάει και τους μεγάλους κατασκευαστές να εστιάσουν στον σχεδιασμό νέων προϊόντων. Οι μηχανικοί παραγωγής αναμένουν πολύ δραστικές εξελίξεις. Από τη στιγμή που θα αναιρεθεί η ανάγκη για παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων εξαρτημάτων και εργαζόμενων για τη συναρμολόγηση, το 3D printing ουσιαστικά μειώνει μια ολόκληρη αλυσίδα τροφοδοσίας σε ένα απλό βήμα… την εκτύπωση!

Προσοχή στις κακοτοπιές
Δεδομένα που συλλέχθηκαν από διάφορες εταιρείες αποκαλύπτουν πως το κόστος υλικών παραγωγής αποδεικνύεται πολλαπλάσιο από ότι με τις παραδοσιακές μεθόδους. Ωστόσο, η τεχνολογία 3D printing μειώνει διάφορες δαπάνες και την περιπλοκότητα στην παραγωγή, ρίχνοντας έτσι το κόστος έναρξης για νέους επιχειρηματίες. Η 3D εκτύπωση δίνει τη δυνατότητα δοκιμών με νέες ιδέες σχεδιασμού προϊόντων και ευνοεί την παραγωγή μικρών ποσοτήτων με στόχο την εισχώρηση σε εξειδικευμένες αγορές.

Μελλοντικά οι εμπορικές σχέσεις θα μεταλλαχτούν πέρα από τις παραδοσιακές σημερινές. Η πώληση αγαθών θα περιλαμβάνει και την πώληση ψηφιακών σχεδίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για 3d-εκτύπωση. Όσο τα εργαλεία παραγωγής (3d εκτυπωτές) γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα, οι «καταναλωτές» θα μπορούν κατόπιν αγοράς χρησιμοποιώντας τον δικό τους εξοπλισμό και το σχέδιο του «κατασκευαστή» να παράγουν συμπληρωματικά κομμάτια ή ανταλλακτικά.

Η τάση για την κατά-παραγγελία παραγωγή ανοίγει μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία, που προς το παρόν όμως παραμένει θολή για πολλούς, λόγω των επιχειρηματικών κινδύνων…

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2018-07-31T13:53:21+00:00Tags: |

About the Author:

-