Βιοπλαστικό για 3D εκτυπωτές

/, Υλικά & Νήματα (Filaments)/Βιοπλαστικό για 3D εκτυπωτές

Βιοπλαστικό για 3D εκτυπωτές

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στην ανάπτυξη του βιο-πλαστικού ως σταθερό υλικό για 3D εκτυπωτές..

sierra-resins-bioplastic-filament-1[fusion_builder_container hundred_percent=  Βιοπλαστικό για 3D εκτυπωτές sierra resins bioplastic filament 11Πολλές εταιρείες εργάζονται πάνω στη δημιουργία ανακυκλώσιμων και βιο-διασπόμενων υλικών τόσο για την παραδοσιακή βιομηχανία (κατασκευή αγαθών με λιωμένο πλαστικό) όσο και για τις συσκευασίες. Μπορούν άραγε αυτά τα υλικά να χρησιμοποιηθούν από τους 3D εκτυπωτές;

Μαθητές και καθηγητές του Stenden College του Emmen (Ολλανδία) εργάζονται πάνω σε βιο-πλαστικά για 3D εκτυπωτές. Στην πραγματικότητα, μια μεγάλη γκάμα βιο-πλαστικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη 3D εκτύπωση. Το PLA και το ανακυκλώσιμο ABS και διάφορα θερμοπλαστικά και υλικά με βάση το άμυλο όπως το ΡΗΒ και η βιο-προπυλένη, όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 3D εκτυπωτές.

Οι σπουδαστές κάνουν έρευνες με βιο-πλαστικά καθιστώντας τα ως μια εναλλακτική λύση στα συμβατικά, με βάση το πετρέλαιο, πλαστικά. Θέλουν να απαλλαγούμε από την εικόνα των χημικών που είναι βρώμικα και δύσοσμα. Καθηγητές και σπουδαστές εργάζονται με βιο-πολυμερή και φτιάχνουν αναλώσιμα από υλικά που προέρχονται από βιομάζες, όπως το στάρι, το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο. Αντιθέτως από τα πλαστικά που είναι παράγωγα του πετρελαίου, τα βιο-πλαστικά είναι βιο-διασπώμενα και ανακυκλώσιμα. Οι ερευνητές εργάζονται πλέον στην κατεύθυνση ανακάλυψης νέων χρήσεων για τα βιο-πλαστικά.

pic_process[1]  Βιοπλαστικό για 3D εκτυπωτές pic process1

Οι ερευνητές που δουλεύουν στα εργαστήρια δοκιμάζοντας βιο-πλαστικά σε 3d εκτυπωτές μελετούν τώρα το πάχος των υλικών και την καταλληλόλητα για την 3d εκτύπωση. Έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν διάφορους τύπους εύκαμπτων και προσαρμόσιμων βιο-πλαστικών προκειμένου να μπορούν σύντομα να διατεθούν στην ευρύτερη αγορά. Υπάρχουν ωστόσο και προκλήσεις για τους ερευνητές προκειμένου να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα. Ακόμα δεν μπορούν να εκτυπώσουν αντικείμενα με πολύ κοφτερές ακμές ή γωνίες, αλλά εργάζονται στην κατεύθυνση να δημιουργήσουν υδατοδιαλυτά βιο-πλαστικά, έτσι ώστε στο μέλλον να μπορούμε να εκτυπώσουμε αντικείμενα οποιασδήποτε μορφής.

Υπάρχουν αρκετά ερευνητικά projects που είναι σε εξέλιξη παράλληλα πάνω στα υλικά αυτά και η ζήτηση αυξάνεται όσο οι 3D εκτυπωτές γίνονται πιο οικονομικοί και όλο και περισσότεροι καταναλωτές, ιδιώτες ή μικρο-μεσαίοι επαγγελματίες μπορούν να αποκτήσουν έναν.

Οι εφαρμογές υλικών που είναι φτιαγμένα από στάρι ή ζαχαροκάλαμο είναι αμέτρητες, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος πριν φτάσουμε σε μια οικονομία που θα βασίζεται πάνω σ’ αυτή την αλυσίδα χρήσης-ανακύκλωσης. Η βελτίωση ωστόσο θα είναι και στο θέμα της ποιότητας αυτών των υλικών όσο γίνονται πιο σταθερά, οι 3D εκτυπωτές θα βγάζουν καλύτερα αποτελέσματα και θα ωφεληθεί συνολικότερα ο κλάδος της 3D εκτύπωση.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2018-07-31T13:53:19+00:00Tags: , |

About the Author:

-