Η Google εκτυπώνει τμήμα των ποδιών για το ανθρωποειδές ρομπότ της

//Η Google εκτυπώνει τμήμα των ποδιών για το ανθρωποειδές ρομπότ της

Η Google εκτυπώνει τμήμα των ποδιών για το ανθρωποειδές ρομπότ της

Google-Boston-Dynamics-Big-Dog[fusion_builder_container hundred_percent=  Η Google εκτυπώνει τμήμα των ποδιών για το ανθρωποειδές ρομπότ της Google Boston Dynamics Big Dog1Ένα πρόσφατο απόκτημα της Google είναι η Boston Dynamics, μια εταιρία που έχει κάνει πολύ έντονη την παρουσία της στον τομέα της ρομποτικής, της οποίας η δυναμική στην πορεία εκτινάχθηκε και κατόπιν οδήγησε στον σχεδιασμό και στη δημιουργία ενός ρομπότ-σκύλου πριν από μερικούς μήνες.

Από τότε, οι δύο εταιρίες κάνουν συνεχώς έρευνες για την εξέλιξη της 3D εκτύπωσης, καθώς και στην αναζήτηση τρόπων για την εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, όσον αφορά στη βελτίωσή της αλλά και στην κατασκευή μέρους του εξοπλισμού των ρομπότ τους, με ταχύτητα και αξιοπιστία.

Το τελευταίο τους δημιούργημα είναι ο Atlas, ένα εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ, που ζυγίζει περίπου 156 κιλά και έχει ύψος 1.88 μέτρα .Ο Atlas είναι ένα αυτόνομο ρομπότ, το οποίο μπορεί να περιηγηθεί σε εξωτερικούς χώρους όπως βουνά και δάση, έχοντας την ικανότητα να παρακάμπτει ή να προσπερνάει τυχόν εμπόδια με μεγάλη επιτυχία.

fdc6de01-c414-4c10-beb4-4b590757aa16-460x276[1]  Η Google εκτυπώνει τμήμα των ποδιών για το ανθρωποειδές ρομπότ της fdc6de01 c414 4c10 beb4 4b590757aa16

Μία πολύ ειδική και ξεχωριστή πτυχή του Atlas, είναι τα 3D εκτυπωμένα πόδια του. Τα περισσότερα από τα μέρη του σώματος του έχουν σχεδιαστεί, υλοποιηθεί και έπειτα αναβαθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να μιμηθούν τα ανθρώπινα μέλη με εκπληκτική ακρίβεια. Ωστόσο, για να επιτευχθούν οι κατάλληλες βελτιώσεις σε μια πολυσύνθετη ρομποτική κατασκευή όπως ο Atlas, απαιτούνται απίστευτες κατασκευαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και δαπανηρές για την ανάπτυξη με παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής.

Για τον λόγο αυτό, οι δύο εταιρίες χρησιμοποιούν την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης για να ενσωματώσουν δεκάδες νέα μέρη και εξελιγμένα υδραυλικά συστήματα που θα κάνουν το ρομπότ πιο “ανθρώπινο” στις κινήσεις και τη συμπεριφορά του ως προς τον χώρο που το περιβάλλει.

Τα νέα 3D εκτυπωμένα πόδια, θα μπορούσαν να ενισχύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευκινησία και τη λειτουργικότητα του Atlas. Με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης βελτίωσαν κατά πολύ το ψυκτικό του σύστημα και κατάφεραν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο των λειτουργιών του ρομπότ να ενισχυθεί θεαματικά η ανθεκτικότητα και η αντοχή του στον χρόνο.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος