Ένα γλυπτό γίνεται χιλιάδες έργα τέχνης. Το 3d printing πρωταγωνιστεί

/, Χωρίς κατηγορία/Ένα γλυπτό γίνεται χιλιάδες έργα τέχνης. Το 3d printing πρωταγωνιστεί

Ένα γλυπτό γίνεται χιλιάδες έργα τέχνης. Το 3d printing πρωταγωνιστεί

Ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά δώρα που δίνονται εντός συνόρων την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών, τόσο σε ποσότητα όσο και ποιότητα, είναι αυτό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Φαίνεται λοιπόν πως έπειτα από τις δύο πολύ πετυχημένες συνεργασίες που είχαμε με την Εθνική Τράπεζα και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, το 2016 με το έργο του Γιώργου Λάππα (Κόκκινος Ισσοροπιστής) και το 2017 με το έργο του Νίκου Αλεξίου (Το βέλος), η επιλογή για το ποιος θα αναλάμβανε το εταιρικό δώρο για το 2018 δεν ήταν και τόσο δύσκολη. Η  B3D λοιπόν, σε συνεργασία με την γκαλερί Ζουμπουλάκη, ανέλαβε αυτή τη δύσκολη, απαιτητική και δημιουργική διαδικασία και η τεχνολογία του 3d printing αποτέλεσε τη βάση μας για μία ακόμη φορά.

Το φετινό δώρο αποφασίστηκε να είναι η μικρογραφία ενός έργου τέχνης της διακεκριμένης κεραμίστριας και διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδος, της κας Ελένης Βερναδάκη. Το εν λόγω έργο φέρει τον τίτλο “Το πέταγμα” και επί της ουσίας πρόκειται για ένα γλυπτό πτηνό, τοποθετημένο σε μία μεταλλική βάση.

Η δημιουργική και παραγωγική διαδικασία βασίστηκε στην τρισδιάστατη απεικόνιση του πρωτότυπου μέσω 3d scanning, στη συνέχεια επιλέχθηκε από την ίδια την καλλιτέχνιδα η ιδανική κλίμακα για την αποτύπωσή του και τέλος προχωρήσαμε σε 3d printing υψηλής ανάλυσης για τη δημιουργία νέων πρωτοτύπων, τόσο του έργου όσο και των βάσεων πάνω στις οποίες θα στηριζόταν.

Τα μοντέλα του 3d printing χρησιμοποιήθηκαν ως πρωτότυπα για τη δημιουργία καλουπιών στα οποία χυτεύθηκε ένα είδος κεραμικού πηλού, για να αποτυπωθεί η ιδανική υφή στα αντίγραφα βάσει του πρωτότυπου έργου.  Έπειτα, βάφτηκαν στα αντίστοιχα χρώματα και τέλος το γλυπτό τοποθετήθηκε στη βάση του και στο κουτί του για να αποσταλεί σε 2.000 τιμώμενα πρόσωπα.

Νιώθουμε περήφανοι στην B3D όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη χρήση του μοναδικού «εργαλείου» του 3d printing, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη ενός τόσο σημαντικού οργανισμού, μίας από τις μεγαλύτερες και πιο διάσημες γκαλερί της Ελλάδας αλλά και μιας υψηλών προδιαγραφών καλλιτέχνιδος και ευελπιστούμε σε νέες συνεργασίες στο απώτερο μέλλον.

2019-03-13T19:26:03+00:00

About the Author: