Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen

//Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen

Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που για να υλοποιηθεί μια εντυπωσιακή δημιουργία καλλιτεχνικής φύσεως, το μόνο που απαιτείται είναι φαντασία, όρεξη και αν μη τι άλλο, καλή θέληση. Δε χρειάζεται πάντα το χέρι του δημιουργού να είναι «οπλισμένο» με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η υπέρβαση μπορεί κάλλιστα να γίνει ακόμα και με τα πιο απλά μέσα. Είπαμε, αρκεί να υπερισχύει η καλή θέληση. Αυτό ακριβώς απέδειξε η Ekaterina Dobrolyubova. Μια αυτοδίδακτη καλλιτέχνιδα από τη Ρωσία, μητέρα στο βασικό της επάγγελμα, η οποία θέλησε να εμπλουτίζει εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο της, έχοντας στο πλευρό της τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές που θα μπορούσε ποτέ να έχει. Τα ίδια της τα παιδιά. Εντυπωσιασμένη από τις δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα 3D Printing Pen.

Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen Screenshot 3 1

Ή αλλιώς, ένα 3Doodler, όπως είναι η εναλλακτική ονομασία του. Το «στυλό» 3D εκτύπωσης αποτελεί μια οικονομική λύση για κάποιον που θέλει να πειραματιστεί και να κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα στον κόσμο της 3D εκτύπωσης. Από τους γονείς της δεν έλαβε την απαραίτητη στήριξη, παρόλο που τονίζει συνεχώς πως ουσιαστικά υπήρξε μια καλλιτέχνιδα από την παιδική της ηλικία. Σπούδασε μαθηματικά στο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, όμως το πάθος της, από τα πρώτα παιδικά της χρόνια την οδηγούσε να επιδίδεται σε διάφορες δημιουργίες, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό τον ελεύθερό της χρόνο. Ήταν η συνεχής αυτή αναζήτηση που έφερε στα χέρια της ένα 3D Printing Pen.

Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen Screenshot 2 2Το ενδιαφέρον της κέντρισαν κατευθείαν τα κλασικά γλυπτά. Μετά από μερικές δοκιμές, η αισθητική των δημιουργιών της μπορούμε να πούμε πως άγγιξε ανώτερα καλλιτεχνικά επίπεδα. Λες και κατάφερε να ξεπεράσει τις δυνατότητες που έχει ένα στυλό τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το αποτέλεσμα χωρίς αμφιβολία όχι απλά δικαιώνει τον κόπο και την προσπάθειά της, αλλά επάξια διευρύνει κατά πολύ την έννοια του «ωραίου» και οδεύει ολοταχώς προς το αριστούργημα. Παρατηρώντας τα εντυπωσιακά 3D εκτυπωμένα αγάλματα, αν κάποιος δεν είναι προϊδεασμένος ότι είναι κατασκευασμένα χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen, το πιο πιθανό είναι πως θα ξεγελαστεί. Η Dobrolyubova εστίασε καθαρά στον οπτικής αισθητικής απόηχο των δημιουργιών της.

 

Εκπληκτικά κλασικά γλυπτά, χρησιμοποιώντας ένα 3D Printing Pen Screenshot 4«Τα πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να χαρακτηρίζονται από μια εκκωφαντική σιωπή. Μια έκφραση μπορεί να σημαίνει χίλιες λέξεις. Είναι το πιο όμορφο δημιούργημα στον κόσμο. Ως εκ τούτου, προέκυψε και η μεγάλη αγάπη μου για την κλασσική γλυπτική. Η ανάγνωση, η αποκωδικοποίηση των προσώπων είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και το διάβασμα ενός βιβλίου. Το πρόσωπο της γυναίκας δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να υπολείπεται της ομορφιάς από ένα ανθισμένο λουλούδι ή μια ηλιόλουστη μέρα δίπλα στη θάλασσα. Από την άλλη, η δυναμική που εκπέμπει ένα καλοσχηματισμένο ανδρικό πρόσωπο, είναι σαν το ηφαίστειο που βράζει. Τέλος ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει πως τα λαμπερά παιδικά πρόσωπα είναι σαν τα αστέρια. Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, έχετε ήδη λάβει την απάντηση όσον αφορά το ερώτημα, τι ήταν αυτό που αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής μου.», τόνισε η καλλιτέχνιδα.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος