Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους

//Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους

Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την πώληση των ρούχων και να περιορίσει τα λάθη των πελατών της στην επιλογή του μεγέθους των ενδυμάτων, η Amazon προτρέπει τους υποψήφιους αγοραστές των προϊόντων ρουχισμού να μεταβούν στο αρμόδιο τμήμα της στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια διαδοχική και λεπτομερή 3D σάρωση του σώματός τους σε διάστημα 20 εβδομάδων. Ως αντάλλαγμα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωροκάρτες αξίας έως και 250 δολάρια για να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε αγορά μέσα από τον αχανή κατάλογο της εταιρείας. Ο κύριος λόγος του εγχειρήματος βασίζεται σε μια έρευνα που έκανε η εφημερίδα Wall Street Journal θέτοντας το ερώτημα αν και κατά πόσο τα επίπεδα βάρους και φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων είχαν αλλάξει δραματικά κατά το προηγούμενο έτος.

Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους AmazonFashionBAnner

Υπεύθυνοι του τμήματος ένδυσης της Amazon τονίζουν πως έχουν θέσει ως κύριο μέλημά τους την κατανόηση για το πόσο γρήγορα μπορεί ένας σωματότυπος να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με την πάροδο του χρόνου. Η ακρίβεια στο μέγεθος είναι ένας άκρως σημαντικός παράγοντας για τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης ειδών ένδυσης. Με τη σύγχρονη τεχνολογία, όσο καλύτερα μοντελοποιείται ένα ανθρώπινο σώμα, τόσο θα περιορίζεται το εύρος των επιστροφών λόγω ακαταλληλότητας της σωστής αναλογίας και εφαρμογής των ενδυμάτων πάνω στο σώμα του αγοραστή. Η αντιμετώπιση των επιστροφών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης, καθώς χρίζεται από το αυξημένο κόστος. Απαιτεί την πληρωμή για τη μεταφορά του προϊόντος και προς τις δύο κατευθύνσεις, την ενδεχόμενη επαναληπτική επεξεργασία της συσκευασίας και την τελική αποθήκευσή του.

Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους amazon shipping box

Επειδή οι περισσότεροι έμποροι λιανικής προσφέρουν δωρεάν επιστροφές προκειμένου να αυξήσουν το νούμερο των αγοραστών, οι πελάτες έχουν αναπτύξει μια κακή συνήθεια. Τείνουν να χρησιμοποιούν τα σπίτια τους όπως «αποδυτήρια», να παραγγέλνουν διάφορα μεγέθη και στυλ ενδυμάτων, επιστρέφοντας στη συνέχεια αυτά που δεν τους ικανοποιούν, χωρίς να υπολογίζουν επ’ ουδενί τον οικονομικό αντίκτυπο. Με το πρωτοποριακό εγχείρημά της η Amazon ευελπιστεί πως θα περιοριστεί αρκετά το φαινόμενο αυτό και πως θα ευαισθητοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών ώστε να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τις επιλογές τους και να ελαχιστοποιήσουν την κακιά συνήθεια των σκόπιμων επιστροφών.

Το τμήμα ρούχων της Amazon καλεί τους πελάτες της σε 3D σάρωση του σώματος τους shutterstock 304253318

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος