Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων

//Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων

Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων

Την έγκριση μιας νέας σειράς 46 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας έλαβε η Apple την περασμένη εβδομάδα. Ένα από αυτά αφορά και παρουσιάζει έναν διαφορετικό τρόπο δημιουργίας ψηφιακών μοντέλων 3D εκτύπωσης. Στοχεύει στην επίτευξη της αύξησης των συνολικών ταχυτήτων της διαδικασίας υλοποίησης αντικειμένων μέσω της προσθετικής κατασκευής, χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που ονομάζεται τριγωνική ψηφιοποίηση. Βάσει αυτής, το αρχικό 3D μοντέλο διασπάται, «τεμαχίζοντας» στην ουσία τη συνολική επιφάνειά του σε επί μέρους διαμορφωμένα τρίγωνα, διαφορετικού μεγέθους μεταξύ τους. Τα προκύπτοντα σχήματα αποτελούν στο σύνολό τους μια διαφορετική προσέγγιση του αρχικού ψηφιακού τρισδιάστατου μοντέλου. Ο Michael R. Sweet, ανώτερος μηχανικός συστημάτων εκτύπωσης της Apple Inc στον Καναδά και αποκλειστικός εφευρέτης 13 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου και του προαναφερθέντος, εξηγεί:

Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων http  o

«Τα μικρού μεγέθους τρίγωνα χρησιμοποιούνται για να σχηματίσουν τα άκρα ενός ψηφιοποιημένου αντικειμένου, καθώς και περιοχές στις οποίες θα ασκείται μεγαλύτερο φορτίο και κατά συνέπεια απαιτείται μεγαλύτερη μηχανική υποστήριξη. Τα μεγαλύτερα τρίγωνα από την άλλη μπορούν να διαμορφώσουν περιοχές όπου η απαιτούμενη δύναμη – υποστήριξη δεν είναι τόσο κρίσιμη και αναγκαία.»

Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων Screen Shot 2018 10 24 at 8

Οι τριγωνικές διαβαθμίσεις διαφορετικού μεγέθους τείνουν να αποδειχθούν πολύ πιο αποτελεσματικές μέθοδοι δημιουργίας 3D μοντέλων συγκριτικά με τις παραδοσιακές που βασίζονται στις κυκλικές κινήσεις της κεφαλής ενός 3D εκτυπωτή. Τα βασικά οφέλη της νέας μεθόδου έχουν να κάνουν όχι μόνο με την αύξηση της ταχύτητας δημιουργίας ενός 3D εκτυπωμένου αντικειμένου, αλλά και με τη σημαντική εξοικονόμηση της ποσότητας του απαιτούμενου υλικού (νήματος).

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα τρέχοντα 3D μοντέλα οδηγούν τις κεφαλές 3D εκτυπωτών να κινούνται στους άξονες X και Y. Με την πατέντα της Apple για μη γραμμικές τριγωνικές ψηφιοποιήσεις, η κεφαλή 3D εκτύπωσης θα κινείται μόνο προς τα εμπρός, διατηρώντας με τον τρόπο αυτό μία υψηλότερη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα ψηφιακό μοτίβο κυκλικής φύσεως απαιτεί την ευθυγράμμιση του ενός κύκλου πάνω στον άλλο, ενώ αντίθετα σε ένα τριγωνικό μοτίβο, τα τρίγωνα μπορούν να μετατοπιστούν ώστε να παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή, απαιτώντας λιγότερη ποσότητα υλικών προκειμένου να επιτευχθεί η επαρκής στήριξη της συνολικής δομής. Όσοι ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα και να εντρυφήσετε ενδελεχώς στα οφέλη της νέας επαναστατικής μεθόδου δημιουργίας 3D μοντέλων πατήστε εδώ.

Νέα πατέντα της Apple για τριγωνική ψηφιοποίηση 3D μοντέλων Screen Shot 2018 10 24 at 8

2018-11-19T14:24:07+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος