Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση

//Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση

Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση

Ήχος και σχεδιασμός. Δύο ξεχωριστοί «κόσμοι» που δεν είναι απαραίτητο να συγκλίνουν και να έχουν κοινά στοιχεία, ακριβώς επειδή στοχεύουν σε διαφορετικές μερίδες ανθρώπων. Μουσικόφιλοι από τη μία, λάτρεις του καλαίσθητου και του εντυπωσιακού από την άλλη. Μήπως όμως τελικά μπορούμε να δούμε τα πράγματα από μια εντελώς διαφορετική οπτική; Μπορεί άραγε η εξελιγμένη τεχνολογία να γεφυρώσει δύο παράταιρες κατά μία έννοια όχθες, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι θετική και αρωγός αυτής της προσέγγισης αποτέλεσε για μία ακόμα φορά η τρισδιάστατη εκτύπωση. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Didier Kwak, ιδρυτής και πρόεδρος της Γαλλικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ηχητικών συστημάτων Askja Audio, συνειδητοποίησε ότι η χρήση φθηνότερων υλικών οδηγεί σε υλοποιήσεις υποβαθμισμένης ποιότητας.

Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση download1

Η εμπειρία του στον χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων μετράει γύρω στα Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση download 2130 χρόνια. Μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του διαπίστωσε πως οι περισσότεροι κατασκευαστές κάνουν ένα τραγικό λάθος. Δίνουν βάση στην ανάπτυξη όλο και πιο εξελιγμένων ηλεκτρονικών, θυσιάζοντας όμως την ποιότητα των επιμέρους υλικών για να διασφαλίσουν μεγαλύτερο χρηματικό κέρδος. Μια παράμετρος η οποία εν τέλει δεν καταφέρνει να περάσει απαρατήρητη, με την  κατασκευαστική ιδιοτέλεια να οδηγεί αρκετά σύντομα στα πρώτα σημάδια της φθοράς και της αποδόμησης μιας συσκευής ήχου, αφήνοντας προφανώς τον χρήστη δυσαρεστημένο. Μετανιωμένο στην ουσία για την επιλογή του, «αναγκάζοντάς» τον να χάσει την εμπιστοσύνη του προς την εκάστοτε εταιρεία. Αναλογιζόμενος όλα τα παραπάνω ο Kwak στράφηκε προς την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, έτοιμος να γεφυρώσει το μεγάλο αυτό χάσμα. Πριν από αυτό, η ομάδα της Askja Audio ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα ηχοσύστημα το οποίο να χαρακτηρίζεται από τη μία για την κορυφαία ηχητική του απόδοση, ενώ από την άλλη να διατηρεί παράλληλα μια ευχάριστη, υψηλής αισθητικής μοναδική εμφάνιση, κατασκευασμένο από υλικά άριστης ποιότητας. Όμως στην πράξη η υλοποίησή του αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολη από το αναμενόμενο. Τον κύριο λόγο για αυτό αποτέλεσε η αποτυχία για την κατασκευή του υβριδικού ενισχυτή της εταιρείας.

Αποδείχτηκε πως είναι μια πράξη αδύνατη χρησιμοποιώντας τις «παραδοσιακές» μεθόδους, λόγω του ιδιαίτερου σχήματός του. Ήταν η στιγμή που ο Kwak στράφηκε προς την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης.

Υψηλής ποιότητας ήχος σε συνδυασμό με την ελευθερία σχεδιασμού? Όλα είναι πιθανά με την 3D εκτύπωση 12842417 10208937062642593 240514278 o

Σύνθετα σχήματα, χωρίς σχεδόν κανέναν περιορισμό και όλα αυτά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα όσον αφορά την κατασκευή τους. Ήταν αυτό ακριβώς που αναζητούσε. Ο ακρογωνιαίος λίθος για την κατασκευή του υβριδικού ενισχυτή της Askja Audio. Από κει και πέρα, τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο ακόμα και στα πιο περίπλοκα και εξεζητημένα σχέδια. Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, η 3D εκτύπωση έκανε για άλλη μια φορά το θαύμα της. Απλά πατήστε εδώ και γίνετε μάρτυρες του τρόπου με τον οποίο ο ήχος και η τέχνη μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα απόλυτης αρμονίας.

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος