Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019

/, Οικονομία & Επένδυση/Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019

Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019

Ο Γερμανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αξιοποιήσει περαιτέρω τις δυνατότητες της προσθετικής κατασκευής. Τα νέα μεγαλεπήβολα σχέδια της εταιρίας αφορούν τον πλήρη εξοπλισμό ενός από τα εργοστάσιά της, αναβαθμίζοντας τις γραμμές παραγωγής με βάση τα νέα τεχνολογικά δρώμενα στον τομέα της 3D εκτύπωσης. Το εγχείρημα αναμένεται να κοστίσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 12,2 εκατομμύρια δολάρια) και θα λάβει χώρα στο Oberschleissheim, βόρεια του Μονάχου. Με συνολική έκταση άνω των 6.000 τετραγωνικών μέτρων, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι και 80 διαφορετικές ειδικότητες συνεργατών και πάνω από 30 βιομηχανικά συστήματα για την κατασκευή πλαστικών και μετάλλων.

Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019 BMW Manufacture

Ο κύριος στόχος της εταιρίας είναι να δώσει στα επιμέρους τμήματα και στις γραμμές παραγωγής την δυνατότητα κατασκευής πρωτότυπων μοντέλων σε περιορισμένο χρόνο, καθώς και την τεχνολογική πυροδότηση μιας σειράς από εξατομικευμένες λύσεις προκειμένου να ικανοποιεί στον μέγιστο βαθμό ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της. Με τη νέα υλοποίηση και αξιοποίηση της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης ευελπιστεί να ανέλθει σε ένα νέο επίπεδο διεπιστημονικής συνεργασίας και κατάρτισης για μηχανικούς και σχεδιαστές, σε όλα τα απαραίτητα επίπεδα που απαρτίζουν την αλυσίδα παραγωγής των οχημάτων της εταιρίας.

Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019 bmw to open new 12 million additive manufacturing campus in 2019 3

Σύμφωνα με τον Jens Ertel, επικεφαλής του Κέντρου Παραγωγής Πρόσθετων Προϊόντων της BMW, «Η νέα μας εγκατάσταση θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στην παραγωγή πρόσθετων στο BMW Group. Η καταρτισμένη ομάδα μας θα αξιολογήσει τις νέες και υπάρχουσες τεχνολογίες, τόσο στη 3D εκτύπωση πλαστικών όσο και των μετάλλων. Θα τις υλοποιήσει με δημιουργική ωριμότητα ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τη βέλτιστη αλυσίδα τεχνολογίας και μετεπεξεργασίας, είτε πρόκειται για μεμονωμένα εξαρτήματα, είτε για μικρής αλλά και μεγάλης κλίμακας κατασκευές. Μέσα στο 2019 θα εγκαινιάσουμε τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μας, ώστε να μπορέσουμε σύντομα να παρέχουμε τις εξίσου αναβαθμισμένες υπηρεσίες μας σε κάθε πελάτη.»

 

Η BMW θα εγκαινιάσει ένα εργοστάσιο 3D εκτύπωσης μέσα στο 2019 bmw to open new 12 million additive manufacturing campus in 2019 2

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας προδιαγράφεται λαμπρό, με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική εξέλιξή της. Σύντομα θα έρθουμε και εμείς οι ίδιοι αντιμέτωποι με τα οφέλη της προσθετικής κατασκευής στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ως συνοδοιπόροι ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος που αναμένεται να αλλάξει την ποιότητα των καθημερινών μας μετακινήσεων προς το καλύτερο.

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος