Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο

/, Μηχανολογία & Ρομποτική/Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο

Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο

Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Bosch, πραγματοποίησε πρόσφατα μια  σημαντική επένδυση αγοράζοντας 3D εκτυπωτές της Ολλανδικής εταιρείας Ultimaker. Η τελευταία, επελέγη από τον Γερμανικό κολοσσό ως βασικός προμηθευτής έπειτα από διάφορες συγκριτικές δοκιμές και αξιολογήσεις, για να εξοπλίσει τα εργοστάσιά της με 3D εκτυπωτές Ultimaker 3 extended”. Οι συσκευές αυτές ενσωματώνουν δύο εξωθητήρες και αναμένεται να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της Bosch στη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Κίνα, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, για μια σειρά εφαρμογών μεγάλου εύρους. Ανάμεσα στις αρμοδιότητες που θα «αναλάβουν», είναι η παραγωγή πρωτοτύπων και διάφορων ανταλλακτικών εξαρτημάτων.

Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο BOSCH 2

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές τεχνολογικών προϊόντων και παροχέας ενός πλήθους υπηρεσιών, προτίμησε τους 3D εκτυπωτές μας μετά από μια ενδελεχή διαδικασία επιλογής από το «Τμήμα Προσθετικής Κατασκευής. Η τεχνική ομάδα της Ultimaker εργάζεται σκληρά για να καταστήσει την 3D εκτύπωση όσο γίνεται περισσότερο προσιτή, βελτιώνοντας συνεχώς το υλικό, το λογισμικό και τις υπηρεσίες μας. Η επένδυση της Bosch, επιβεβαιώνει ότι η τεχνολογία προσθετικής κατασκευής είναι πλέον έτοιμη να προωθήσει την καινοτομία και να ανοίξει νέους κατασκευαστικούς ορίζοντες σε παγκόσμια κλίμακα.», σχολίασε ο Jos Burger, Διευθύνων Σύμβουλος της Ultimaker.

Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο 2129367

Με την ενσωμάτωση της 3D εκτύπωσης στις γραμμές παραγωγής της, η Bosch στοχεύει να μειώσει αισθητά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την υλοποίηση των σχεδίων που αφορούν τα νέα προϊόντα της και να μειώσει με τον τρόπο αυτό το συνολικό κόστος έρευνας και ανάπτυξης. Υιοθετώντας την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης ως κατασκευαστικό μέσο, η εταιρεία αναμένει να επωφεληθεί από τη δημιουργία μιας αλυσίδας ομοιόμορφης υλοποίησης που θα περιλαμβάνει 3 κύριους συνδετικούς κρίκους. Την ανάπτυξη μιας γραμμής παραγωγής με  υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων εκτυπωμένων υλικών, την κατάλληλη εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της και την αποτελεσματικότερη παγκόσμια υποστήριξη των προϊόντων της.

Η Bosch αγοράζει 3D εκτυπωτές Ultimaker για τις εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο 29 bosch company

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος