Αγοράστε διαδικτυακά το «δικό» σας 3D εκτυπωμένο ένδυμα

//Αγοράστε διαδικτυακά το «δικό» σας 3D εκτυπωμένο ένδυμα

Αγοράστε διαδικτυακά το «δικό» σας 3D εκτυπωμένο ένδυμα

Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης έχει εισβάλει για τα καλά στον εντυπωσιακό χώρο της μόδας και ο δημοφιλής οίκος μόδας Danit Peleg δείχνει πλέον να ανοίγει τον δρόμο προς τη δυνατότητα της εξατομικευμένης σχεδίασης και διαδικτυακής αγοράς ενδυμάτων προς το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Το έναυσμα για την πρωτοποριακή ιδέα δόθηκε πριν από μερικά χρόνια όταν ο παραπάνω οίκος σχεδίασε και κατασκεύασε 5 διαφορετικά σχέδια ρούχων, προορισμένα για την τελετή της αποφοίτησης στο διάσημο κολέγιο σχεδιασμού Shenkar, κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας έναν επιτραπέζιο 3D εκτυπωτή. Από τότε ο διάσημος σε όλο τον κόσμο οίκος Danit Peleg είναι απασχολημένος εξελίσσοντας τη χρήση της 3D εκτύπωσης στον συγκεκριμένο τομέα με σκοπό να φέρει την επανάσταση στον σχεδιασμό και την παραγωγή ενδυμάτων, ξεφεύγοντας τελείως από τις τετριμμένες, παραδοσιακές μεθόδους. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με το πρώτο 3D εκτυπωμένο ένδυμα να είναι διαθέσιμο για παραγγελία στον ιστότοπο της εταιρίας.

buy-your-own-3d-printed-garment-online-danit-peleg-releases-first-custom-3d-printed-jacket-2  Αγοράστε διαδικτυακά το «δικό» σας 3D εκτυπωμένο ένδυμα buy your own 3d printed garment online danit peleg releases first custom 3d printed jacket 2

Είναι ένα τζάκετ τύπου Bomber-style και είναι κατασκευασμένο από ειδικό καουτσούκ με επένδυση από ύφασμα. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα της εξατομικευμένης σχεδίασης και κατά συνέπεια κατασκευής του,  ανάλογα με το μέγεθος και τις προτιμήσεις του πελάτη. Μια πολύ ξεχωριστή και εντυπωσιακή ιδιαιτερότητα, κοστολογημένη όμως υψηλά, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς η τιμή του κάθε τεμαχίου διαμορφώνεται περίπου στα 1.500 δολάρια. Ο δημοφιλής οίκος δικαιολογεί την ανεβασμένη τιμή λόγω του απαιτούμενου χρόνου κατασκευής – εκτύπωσης καθώς και των υψηλής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή. Δεδομένα τα οποία αναμένεται στο προσεχές μέλλον να αλλάξουν προς όφελος του καταναλωτή όσο η τεχνολογία εξελίσσεται και μειώνονται δραστικά οι χρόνοι παραγωγής και το κόστος των υλικών, κάνοντας την απόκτηση ενός 3D εκτυπωμένου ενδύματος όλο και πιο προσιτή στον μέσο αγοραστή.

buy-your-own-3d-printed-garment-online-danit-peleg-releases-first-custom-3d-printed-jacket-4  Αγοράστε διαδικτυακά το «δικό» σας 3D εκτυπωμένο ένδυμα buy your own 3d printed garment online danit peleg releases first custom 3d printed jacket 4

 «Νιώθω σαν να πιέζω την τεχνολογία να μου δώσει όσα περισσότερα μπορεί, σαν να είμαι υποχρεωμένος να το κάνω προκειμένου να φέρουμε μια νέα εποχή στην παγκόσμια μόδα. Η εξατομικευμένη παραγωγή ενδυμάτων μέσα από την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης είναι το όραμά μας και στο απώτερο μέλλον θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράζουν τα ψηφιακά σχέδια και στη συνέχεια να εκτυπώνουν μόνοι τους τα δικά τους ρούχα. Αν δεν είναι αυτό επανάσταση, τότε τι θα μπορούσε να είναι;», αναφέρει με έμφαση κορυφαίο στέλεχος του οίκου μόδας Danit Peleg.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος