Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση

/, Μόδα & Αθλητισμός/Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση

Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση

Η Chanel Parfums Beauté, θέλοντας να ακολουθήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει στη δυναμική της 3D εκτύπωσης. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να συνεργαστεί με την Erpro 3D Factory που εδρεύει στη Γαλλία, ώστε από κοινού να κατασκευάσουν βουρτσάκια μάσκαρας σε βιομηχανική εμπορική κλίμακα, χρησιμοποιώντας 3D εκτυπωτές. Ίσως η υλοποίηση αυτή να φαντάζει ως κάτι πολύ απλό, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση. Πρόκειται μάλιστα για ένα καλλυντικό αξεσουάρ το οποίο από την αρχή της ιστορίας του, μέχρι να αδειοδοτηθεί και να περάσει το κατώφλι της παγκόσμιας παραγωγής, χρειάστηκε αρκετός χρόνος και μια σειρά από δοκιμές.

Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση chanel le volume de chanel mascara noir1

Είναι ένα προϊόν που έρχεται σε απευθείας επαφή με την περιοχή των ματιών, οπότε έπρεπε από τη μία να πληροί τις προδιαγραφές ως προς την προστασία της υγείας των οφθαλμών και από την άλλη να είναι αποτελεσματικό και αισθητικά ευχάριστο για τον χρήστη. Προκειμένου να εξελίξει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα την τεχνογνωσία της για τα βουρτσάκια μάσκαρας, η Chanel στράφηκε προς τη 3D εκτύπωση. Οι προσδοκίες του ερευνητικού τμήματος της εταιρίας είναι πολύ υψηλές, καθώς ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να παράγουν ένα εκατομμύριο τεμάχια τον μήνα. Η κατασκευή τους θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της «επιλεκτικής πυροσυσσωμάτωσης με λέιζερ»(SLS) και οι πρώτες 3D εκτυπωμένες μάσκαρες της εταιρίας, θα διατεθούν στην αγορά κάτω από την ονομασία «Volume Revolution de Chanel».

Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση chanel3

Σύμφωνα με την ομάδα ανάπτυξης, η 3D εκτύπωση επέτρεψε τη γρήγορη και εύκολη υλοποίηση και στη συνέχεια τη δοκιμή αρκετών πρωτότυπων, με ιδιαίτερα έγκυρο και οικονομικό τρόπο. Εκμηδενίστηκε η ανάγκη για κατασκευή δαπανηρών καλουπιών έγχυσης στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα για ουσιαστικά απεριόριστες δοκιμές. Το τελικό σχέδιο της Volume Revolution de Chanel επιλέχθηκε ανάμεσα από 100 πρωτότυπα και πιστοποιήθηκε μέσα από μια σειρά αλλεπάλληλων ελέγχων, φθάνοντας έτσι στην τελική του μορφή και ένα στάδιο πριν τη διάθεσή του στην αγορά. Με βάση το πλάνο της εταιρίας, η μαζική παραγωγή της 3D εκτυπωμένης μάσκαρας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018.

Ο οίκος καλλυντικών «Chanel» επενδύει στη 3D εκτύπωση Chanel Le Volume Revolution

 

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος