Νέες, προσωποποιημένες λαβές ξυριστικής μηχανής από τη Gillette

/, Creative/Νέες, προσωποποιημένες λαβές ξυριστικής μηχανής από τη Gillette

Νέες, προσωποποιημένες λαβές ξυριστικής μηχανής από τη Gillette

Η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής ξυριστικών μηχανών Gillette που εδρεύει στη Μασαχουσέτη, πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Formlabs, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού τη νέα σειρά Razor Maker. Μια εργονομική και ιδιαίτερης αισθητικής υλοποίηση με στόχο να προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να προσωποποιήσουν τις δικές τους 3D εκτυπωμένες λαβές των αγαπημένων τους ξυριστικών μηχανών. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο χρόνο, όταν η Formlabs αποκάλυψε το Form Cell, ένα εξελιγμένο αυτοματοποιημένο σύστημα παραγωγής, που αύξησε όχι μόνο την παραγωγικότητα, αλλά και τις συνολικές δυνατότητες του 3D εκτυπωτή  Form 2. Χρησιμοποιώντας τη φημισμένη τεχνολογία 3D εκτύπωσης SLA, κάθε λαβή των ξυριστικών μηχανών της σειράς Razor Maker θα εκτυπωθεί τρισδιάστατα στις εγκαταστάσεις της Gillette στη Βοστώνη.Νέες, προσωποποιημένες λαβές ξυριστικής μηχανής από τη Gillette 3DP razor handles

Είναι συμβατές με τις ανταλλακτικές λεπίδες των Mach3 και Fusion5 ProGlide της εταιρείας, η διαθεσιμότητά τους όμως περιορίζεται προς το παρόν τουλάχιστον στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέσα από την ομώνυμη ιστοσελίδα της Razor Maker, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους εξατομικευμένη λαβή της αγαπημένης τους ξυριστικής μηχανής Gillette, μέσα από απλά βήματα. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 48 διαφορετικών, εξαιρετικά σύνθετων σχεδίων που μπορούν να κατασκευαστούν μόνο με την τεχνολογία SLA. Όπως άλλωστε τονίζουν ανώτερα στελέχη της εταιρείας: «Με την υλοποίηση του εγχειρήματος Razor Maker, προσθέσαμε στην εμπειρία ξυρίσματος μια πινελιά ανώτερης αισθητικής. Θέλουμε και συνεχώς προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα, την εργονομία, αλλά και την ομορφιά των προϊόντων μας».

Νέες, προσωποποιημένες λαβές ξυριστικής μηχανής από τη Gillette Form Cell gillette

Η διαδικασία της παραγγελίας μέσα από την ιστοσελίδα της Razor Maker έχει ως εξής: Αρχικά ο αγοραστής επιλέγει το σχέδιο της αρέσκείας του το οποίο μπορεί να εξατομικευθεί περαιτέρω μέσα από μια γκάμα επτά διαφορετικών διαθέσιμων χρωμάτων, όπως είναι το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο, το μπλε, το πράσινο, το γκρι και το χρώμιο. Τέλος, για να αποκτήσει η ξυριστική μηχανή έναν απόλυτα προσωποποιημένο χαρακτήρα, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης του επιθυμητού κειμένου επάνω στην επιφάνεια της λαβής, ώστε να γίνει πραγματικά μοναδική. Όπως προαναφέραμε, η διαθεσιμότητα περιορίζεται προς το παρόν στην αγορά των ΗΠΑ, όμως κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να περιεργαστείτε τα διαθέσιμα σχέδια και να πάρετε μια γεύση αισθητικής δημιουργίας από το προϊόν της συνεργασίας των Gillette και FormLabs.

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος