Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie

/, Μουσική/Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie

Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie

Όποιος έχει έστω τις βασικές γνώσεις γύρω από τη μουσική, το πιθανότερο είναι να γνωρίζει τον εκλιπόντα David Bowie. Έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό καλλιτέχνη που μέσα από τις δημιουργίες και την έντονη εκκεντρικότητά του κατάφερε να αγαπηθεί από εκατομμύρια μουσικόφιλους. Για να τον τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο, οι εταιρίες Massivit 3D και Marie 3D συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το πρώτο στον κόσμο εξ ολοκλήρου 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο, αποκλειστικά αφιερωμένο στον Bowie. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό στο «Festival Automobile International», που θα λάβει χώρα στο Παρίσι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Ο Takumi Yamamoto, λάτρης του Bowie και σχεδιαστής του φουτουριστικού οχήματος, δήλωσε πως ήταν το όνειρό του να ενσωματώσει στο πρωτότυπο αυτοκίνητο τα προσωπικά και φυσικά χαρακτηριστικά του ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη.

Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie Screenshot 10

Το σώμα του οχήματος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να «εκπροσωπεί» την εκκεντρική προσωπικότητα του τελευταίου. «Μόνο με τη δυνατότητα της τρισδιάστατης εκτύπωσης ήμασταν σε θέση να δημιουργήσουμε πολύπλοκες γεωμετρικές δομές, ξεφεύγοντας από οτιδήποτε συνηθισμένο. Ήταν η μόνη εφικτή μέθοδος παραγωγής για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τις εξεζητημένες σχεδιαστικές πινελιές του Yamamoto.», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας Marie 3D. Αντίστοιχα, ανώτερο στέλεχος της Massivit 3D, ανέφερε σε δελτίο τύπου πως το πλήρως 3D εκτυπωμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο «γεννήθηκε» για να τιμήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο την εκκεντρικότητα και τη μουσική εικόνα του διάσημου καλλιτέχνη και δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την τεχνολογία της προσθετικής κατασκευής.

Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie Screenshot 1 3

Για τη δημιουργία του οχήματος  χρησιμοποιήθηκε ο 3D εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους «Massivit 1800». Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου αυτού υπογραμμίζει και τονίζει τους νέους ορίζοντας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη δημιουργία πρωτότυπων 3D εκτυπωμένων κατασκευών σε πλήρη κλίμακα 1: 1. Το μόνο σίγουρο είναι πως το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα θα πυροδοτήσει και θα τροφοδοτήσει με τη σειρά του τη φαντασία των σχεδιαστών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ώστε τα επόμενα χρόνια να δούμε ακόμα περισσότερες υλοποιήσεις εμπνευσμένες από τον καλλιτεχνικό χώρο σε συνδυασμό με τη φουτουριστική ομορφιά.

Πλήρως 3D εκτυπωμένο φουτουριστικό αυτοκίνητο, αφιερωμένο στον David Bowie the firstever 3dprinted concept car to honor david bowies legacy 5c3c208c19867

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος