Εντυπωσιακό 3D εκτυπωμένο χειριστήριο Playstation 4, που ελευθερώνει το ένα χέρι

//Εντυπωσιακό 3D εκτυπωμένο χειριστήριο Playstation 4, που ελευθερώνει το ένα χέρι

Εντυπωσιακό 3D εκτυπωμένο χειριστήριο Playstation 4, που ελευθερώνει το ένα χέρι

Ο δημοφιλής YouTuber και φανατικός Gamer με το ψευδώνυμο Doppel D, κατάφερε να κάνει την εμπειρία χρήσης της παιχνιδομηχανής Playstation ακόμα πιο ευχάριστη. Ακόμα και αυτοί που δεν ασχολούνται με το συγκεκριμένο χόμπι, γνωρίζουν πως απαιτείται η δέσμευση και των δύο χεριών για να μπορέσουν να κινηθούν με επιτυχία στον εικονικό κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Με τη δελεαστική πρόταση όμως του Doppel D μάλλον αρκετοί θα ζηλέψουν τη δυνατότητα να έχει κάποιος τελείως ελεύθερο το ένα χέρι του, χωρίς κυριολεκτικά να υπολείπεται σε τίποτα όσον αφορά τον συνολικό χειρισμό συγκριτικά με το κλασικό χειριστήριο της Sony, όπου ο χρήστης είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί και τα δύο πάνω άκρα του σώματός του. Μεταφέροντας με έναν έξυπνο τρόπο όλο το εύρος της λειτουργικότητας σε μία μόνο παλάμη, η δημιουργία αυτή έχει σκοπό να βελτιώσει την προσβασιμότητα και να κάνει το παιχνίδι πιο ξεκούραστο, υιοθετώντας μια ξεχωριστή εμπειρία χειρισμού.

Εντυπωσιακό 3D εκτυπωμένο χειριστήριο Playstation 4, που ελευθερώνει το ένα χέρι 5580915 sd

Ο 3D εκτυπωμένος ελεγκτής της κονσόλας, χρησιμοποιεί μια ενσύρματη σύνδεση για να μεταφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες και προσφέρει ευέλικτη πρόσβαση σε κάθε πλήκτρο και σε όλες τις λειτουργίες εισόδου και εξόδου από το μενού του κάθε παιχνιδιού. Επίσης, δεν στερείται της δυνατότητας χειρισμού του πίνακα αφής που βρίσκεται στο κέντρο του αντίστοιχου αυθεντικού ελεγκτή της κατασκευάστριας εταιρείας. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου, ο χρήστης Doppel D χρησιμοποιεί το πρωτότυπο της εντυπωσιακής δημιουργίας του για να παίξει το παιχνίδι Trackmania Turbo. Προκειμένου να δείξει με πρακτικό τρόπο στον θεατή την άνεση που προσφέρει το δημιούργημά του, χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι, ώστε να προβάλει κατά τη γνώμη του το χειρότερο δυνατό σενάριο που μπορεί να προκύψει στο θέμα του χειρισμού. Και όπως φαίνεται στο βίντεο, δεν αντιμετωπίζει σε γενικές γραμμές ιδιαίτερη δυσκολία.

Εντυπωσιακό 3D εκτυπωμένο χειριστήριο Playstation 4, που ελευθερώνει το ένα χέρι ps4

Επίσης, ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως όλα τα κουμπιά, καθώς και ο μοχλός κινήσεως, μπορούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να μετατραπούν, επιτρέποντας στους παίκτες να τροποποιήσουν τη συνολική διάταξή τους, ανάλογα με τον τρόπο που θεωρούν πιο εύχρηστο για τα δικά τους δεδομένα. Σκοπός του χρήστη είναι να δημιουργήσει ένα λειτουργικό τελικό προϊόν και να το διαθέσει στην αγορά, αλλά προς το παρόν εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε αυτό, διορθώνοντας και τελειοποιώντας τις όποιες μικρο – ατέλειες, όπως είναι για παράδειγμα η έλλειψη ηχείων και δόνησης. Όπως λέει και ο ίδιος στο κανάλι του στο Youtube, «μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια».

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος