Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση

//Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση

Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση

Η ηλ. υπηρεσία Threeding προχώρησε στην τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση (3D scanning) ενός μεγάλου αριθμού από Αρχαιοελληνικά ευρήματα και δημιούργησε μια αντίστοιχη συλλογή από ηλεκτρονικά αρχεία έτοιμα για 3D εκτύπωση.

Όλη η συλλογή των αρχείων είναι φυσικά, διαθέσιμη στο Διαδίκτυο.

Τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός των τεχνολογιών 3D scanning & 3D printing έχει αποδειχτεί ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα, το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει δύο αντίγραφα της Αψίδας της Παλμύρας, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, κάνοντας χρήση 3d εκτυπωτών. Η αψίδα αυτή ήταν απομεινάρι ενός ναού 2.000 ετών που καταστράφηκε πέρυσι από τον ISIS. Αυτή λοιπόν, η επιστημονική εξέλιξη στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η καταστροφή των αντικειμένων δε σημαίνει και τη διαγραφή της ιστορίας, αφού η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί πλέον να διατηρηθεί ακόμα και να ξαναζωντανέψει με την τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση και τις συναφείς τεχνολογίες.

3d-printing-marketplace-threeding-scans-uploads-hundreds-ancient-greek-artifacts-3d-printing-1[fusion_builder_container hundred_percent=  Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση 3d printing marketplace threeding scans uploads hundreds ancient greek artifacts 3d printing 11

Η Threeding εξελίσσεται σε ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο της 3D εκτύπωσης μετά και το τελευταίο εγχείρημα να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες του 3D scanning και του 3D printing για να βοηθήσει άμεσα στη συντήρηση της ιστορίας του πολιτισμού με την ψηφιακή αποθήκευση και διάδοση μιας τεράστιας συλλογής Αρχαιοελληνικών τεχνουργημάτων.

Η Threeding, εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας(!) και επιτρέπει σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις να αγοράζουν, να πωλούν ή και να ανταλλάζουν δωρεάν ψηφιακά τρισδιάστατα μοντέλα κατάλληλα για παραγωγή από 3d εκτυπωτή. Το τελευταίο εγχείρημα διεκπεραιώθηκε με τη χρήση μηχανημάτων της Artec 3D και τη βοήθεια του Krasimir Todorov, καλλιτέχνη και εφευρέτη και περιλάμβανε σάρωση αντικειμένων από διάφορες περιόδους της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας προκειμένου να μετατραπούν σε ψηφιακά αρχεία.

3d-printing-marketplace-threeding-scans-uploads-hundreds-ancient-greek-artifacts-3d-printing-11[1]  Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση 3d printing marketplace threeding scans uploads hundreds ancient greek artifacts 3d printing 111

Πολλά κειμήλια της συλλογής, όπως η Κεφαλή της Υγείας, η Αφροδίτη της Μήλου και το Κεφάλι του Δία είναι ήδη διαθέσιμα για να τα κατεβάσετε ως αρχεία ή να τα αγοράσετε έτοιμα 3D εκτυπωμένα. Η Threeding χρησιμοποιεί υψηλής ανάλυσης 3D σαρωτές και το κατάλληλο λογισμικό του Artec Studio, ώστε να σαρώσει τέλεια το κάθε αρχαίο αγαλματίδιο ή κομμάτι αγάλματος. Τα ψηφιακά αρχεία από αυτές τις σαρώσεις, στη συνέχεια, βελτιστοποιήθηκαν για 3D εκτύπωση και πλέον προσφέρεται η δυνατότητα σε κάθε ιδιώτη να δημιουργήσει τη δική του 3D τυπωμένη μουσειακή συλλογή μέσα στο σπίτι του.

3d-printing-marketplace-threeding-scans-uploads-hundreds-ancient-greek-artifacts-3d-printing-2[1]  Αντίγραφα αρχαιοελληνικών ευρημάτων έτοιμα για 3D εκτύπωση 3d printing marketplace threeding scans uploads hundreds ancient greek artifacts 3d printing 21[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2018-07-31T13:53:19+00:00Tags: , |

About the Author:

-