Το Αμβούργο επενδύει 30 εκατ. Ευρώ στην έρευνα για 3D εκτύπωση και νανοτεχνολογία

/, Οικονομία & Επένδυση/Το Αμβούργο επενδύει 30 εκατ. Ευρώ στην έρευνα για 3D εκτύπωση και νανοτεχνολογία

Το Αμβούργο επενδύει 30 εκατ. Ευρώ στην έρευνα για 3D εκτύπωση και νανοτεχνολογία

Μια μεγάλη επένδυση πρόκειται να λάβει χώρα στην πόλη του Αμβούργου της Γερμανίας. Η Fraunhofer Society, ένας ερευνητικός οργανισμός με 70 συνολικά ινστιτούτα σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, κατέληξε σε μια σημαντική συμφωνία με την Katharina Fegebank, αντιδήμαρχο του Αμβούργου. Από κοινού αποφάσισαν να θέσουν μια ενιαία βάση έρευνας σχετικά με τις δυνατότητες, τα οφέλη και τις καινοτομίες δύο πολλά υποσχόμενων τεχνολογιών μέσα σε έναν χρονικό ορίζοντα πενταετίας. Ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις με τη Γερμανική κυβέρνηση, η συμφωνία έκλεισε αποδίδοντας ένα συνολικό χρηματικό κεφάλαιο του ύψους των 30 εκατομμυρίων Ευρώ. Επίσης, μέσα στο γενικότερο επενδυτικό πλαίσιο περιλαμβάνονται και δύο κορυφαία, υψηλής τεχνολογίας ερευνητικά ιδρύματα του Αμβούργου, τα οποία παραχωρήθηκαν στην Fraunhofer Society.

Το Αμβούργο επενδύει 30 εκατ. Ευρώ στην έρευνα για 3D εκτύπωση και νανοτεχνολογία hamburg invests eur 30 million in research for 3d printing and nanotechnology 1

Από το επενδυτικό κεφάλαιο, τα περίπου 20 εκατομμύρια θα διατεθούν στην προγραμματισμένη κατασκευή ενός νέου εξειδικευμένου Ινστιτούτου της Fraunhofer, αποκλειστικά αρμόδιο για την έρευνα της Τεχνολογίας Προσθετικής Παραγωγής (IAPT).  Υπεύθυνη για τη δημιουργία του είναι η εταιρία οπτικών ειδών LZN (Laser Zentrum Nord). Τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια Ευρώ θα επενδυθούν στην ανάπτυξη του Fraunhofer Center for Applied Nanotechnology (CAN). Όπως προδίδει και το όνομά του, το κύριο αντικείμενο έρευνας θα είναι η γενικότερη επιστήμη για τη βελτίωση και την επιμήκυνση του προσδόκιμου της ζωής μέσα από τα οφέλη της νανοτεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό θα διεξάγονται έρευνες για βιοενεργά νανοσωματίδια, καθώς και για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας σε συνολικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Το Αμβούργο επενδύει 30 εκατ. Ευρώ στην έρευνα για 3D εκτύπωση και νανοτεχνολογία hamburg invests eur 30 million in research for 3d printing and nanotechnology 3

«Με την LZN Laser Zentrum Nord και την CAN να ενώνουν από κοινού τις δυνάμεις τους με την εταιρία Fraunhofer, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τους ορίζοντές μας και αυξάνουμε τη δυναμική μας στον τομέα της έρευνας όσον αφορά την αξιοποίηση της προσθετικής παραγωγής με τη μορφή της 3D εκτύπωσης. Επίσης, επενδύουμε και στη νανοτεχνολογία, προσπαθώντας να εστιάσουμε στο μέλλον μέσα από το τεχνολογικό πρίσμα του παρόντος. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει να στηρίζουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να παρέχουμε ένα δυναμικότερο πλαίσιο συνεργασίας. Μπορούμε να πούμε με αισιοδοξία πως μέσα στα επόμενα χρόνια πολλές εταιρείες θα επιλέξουν το Αμβούργο για να αξιοποιήσουν την εκτεταμένη τεχνογνωσία του Fraunhofer IAPT.», δήλωσε ο καθηγητής Reimund Neugebauer, Πρόεδρος της Fraunhofer Society.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος