Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ

//Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ

Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ

Με εμπορικές ονομασίες στην κατοχή του όπως είναι οι Persil, Sellotape, Unibond, Super Glue, RightGuard και Loctite, ο Γερμανικός βιομηχανικός γίγαντας των χημικών, επένδυσε και έστρεψε τις έρευνές του στην τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στην επόμενη τετραετία αναμένεται να επενδύσει συνολικά 18 εκατομμύρια ευρώ στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Tallaght της Ιρλανδίας, καθώς θα εξοπλίσει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ένα νέο κέντρο τρισδιάστατης εκτύπωσης. Σκοπός της εταιρείας είναι το τελευταίο να αποτελέσει αρωγό για παρουσιάσεις τεχνολογίας, επιδείξεις, εκπαίδευση, δοκιμές, καθώς και μια λειτουργική πύλη εξυπηρέτησης πελατών για λύσεις και προτάσεις που συνδέονται άρρηκτα με το 3D printing. Έναν ευρωπαϊκό κόμβο για να εξαπολύσει την τεχνολογική της επίθεση προς κάθε κατεύθυνση.

Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ henkel opens new 3d printing technology centre tallaght ireland 2

Η ιστορία της Henkel ξεκινάει από το 1876, με την έδρα της στη Γερμανία. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές συγκολλητικών και στεγανωτικών στον κόσμο και απασχολεί 50.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 120 χώρες. Το αρχικό πλάνο του Ιρλανδικού κέντρου «Καινοτομίας και Αλληλεπίδρασης», προβλέπεται να καλύψει μια έκταση 700 τμ, στεγάζοντας εξελιγμένα εργαστήρια, γραφεία εξυπηρέτησης πελατών, αίθουσες συνεδριάσεων και προηγμένες εγκαταστάσεις 3D εκτύπωσης. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, τα σχέδια της Henkel περιλαμβάνουν την περαιτέρω επέκταση στα 2000 τ.μ. ώστε να προστεθούν πέντε επιπλέον εργαστήρια και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά τμήματα της εταιρείας.

Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ s1

«Το σύμπλεγμα κορυφαίων κατασκευαστών τεχνολογιών αιχμής, όπως είναι η αεροδιαστημική και το παράδειγμα άλλων μεγάλων βιομηχανιών που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της 3D εκτύπωσης, ήταν και ο βασικός λόγος της στροφής μας προς εκείνη την κατεύθυνση. Η Ιρλανδία ήταν μια φυσική επιλογή, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικός άξονας ενός περιφερειακού τεχνολογικού κόμβου για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο διευθυντής τεχνολογίας της Henkel, Dr. Matthew Holloway. Στο πλαίσιο αυτής της επένδυσης, η εταιρεία θα συνεργαστεί με κολοσσούς όπως είναι η HP και η Carbon 3D για να εξοπλίσει τα εργαστήριά της και να προσφέρει εξελιγμένες υπηρεσίες 3D εκτύπωσης.

Η Henkel στρέφει την προσοχή της στη 3D εκτύπωση, επενδύοντας 18 εκατομμύρια ευρώ 1517208123170

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος