Η IKEA σχεδιάζει εργονομικές 3D εκτυπωμένες καρέκλες, για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών

/, Η 3D εκτύπωση γενικά/Η IKEA σχεδιάζει εργονομικές 3D εκτυπωμένες καρέκλες, για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών

Η IKEA σχεδιάζει εργονομικές 3D εκτυπωμένες καρέκλες, για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών

Ένας φανατικός gamer ενδέχεται να περνάει πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη, καθισμένος σε μια καρέκλα. Στην ίδια περίπου θέση βρίσκεται επίσης κάποιος που απασχολείται σε δουλειά γραφείου. Όπως είναι γνωστό, όταν το σώμα παραμένει στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιβάρυνση και η καταπόνηση του μυοσκελετικού συστήματος είναι δεδομένη αν δεν ληφθούν κάποια βασικά προληπτικά μέτρα. Ποια μπορεί να είναι αυτά; Το πιο βασικό, η καρέκλα να είναι αναπαυτική και ειδικά σχεδιασμένη για την καλύτερη στήριξη του σώματος και το ιδανικότερο είναι ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να σηκώνεται ανά περίπου μισή ώρα και να κάνει μερικά βήματα. Όμως όταν βρισκόμαστε σε απαιτητικό περιβάλλον εργασίας, το πιο πιθανό είναι πως αυτά τα αναγκαία μισάωρα «ξεμουδιάσματος» απλά μένουν στη θεωρία, καθώς ο φόρτος της δουλειάς τείνει να εξανεμίζει τους όποιους χαλαρωτικούς βηματισμούς.

Η IKEA σχεδιάζει εργονομικές 3D εκτυπωμένες καρέκλες, για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών take time to relax in our new break room

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ένας λάτρης βιντεοπαιχνιδιών αφοσιώνεται και διεισδύει στον κόσμο που του προσφέρει η κονσόλα του ή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του. Όλες οι αισθήσεις γίνονται ένα με το παιχνίδι και οποιαδήποτε έννοια του χρόνου παύει να υφίσταται, καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διαβεί όλο και περισσότερα μονοπάτια στον μαγικό, εικονικό του κόσμο. Εστιάζοντας στην ξεκούραστη και αναπαυτική στάση του σώματος, η IKEA σχεδίασε και συνεργαζόμενη με την UNYQ, υλοποίησαν από κοινού ένα πρωτότυπο, μια ειδικά σχεδιασμένη καρέκλα για gamers, προερχόμενη από 3D εκτυπωτή. Η UNYQ είναι μια Αμερικάνικη εταιρεία που επικεντρώνεται στη δημιουργία αντικειμένων προσαρμοσμένου σχεδιασμού, εκμεταλλευόμενη τις τεχνολογικές δυνατότητες της 3D εκτύπωσης.

Η IKEA σχεδιάζει εργονομικές 3D εκτυπωμένες καρέκλες, για τους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών cover 118

Ο Marcus Engman, επικεφαλής σχεδιασμού της IKEA Range & Supply δήλωσε: «Συνεργαζόμενοι με την UNYQ, η ΙΚΕΑ επιθυμεί να εντρυφήσει στη 3D σάρωση, ώστε σε συνδυασμό με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στο άμεσο μέλλον τη δυνατότητα της δημιουργίας προσωποποιημένων προϊόντων, τα οποία θα προσφέρουν μεγαλύτερη εργονομία, εξατομικευμένο σχεδιασμό και πλουσιότερη εμφάνιση». Για τη δημιουργία της 3D εκτυπωμένης καρέκλας, η UNYQ συνεργάζεται με την Area Academy προκειμένου να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι εργονομικές προδιαγραφές και αντίστοιχα ακολουθούνται τα πρότυπα κινητικότητας. «Όταν σκέφτεστε πώς να βελτιώσετε την απόδοσή σας στο παιχνίδι, συνήθως εστιάζετε στην υπολογιστική δύναμη της ηλεκτρονικής συσκευής που χρησιμοποιείτε και παραβλέπετε σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα του χώρου σας. Όμως η εργονομία είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας για να βελτιωθεί κάποιος και να γίνει καλύτερος παίκτης.» , τόνισε ο ιδρυτής της Area Academy, Tommy Ingemarsson.

 

 

2018-07-31T13:53:03+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος