Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man

/, Μηχανολογία & Ρομποτική/Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man

Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man

Τι πιο εντυπωσιακό, τι πιο όμορφο όταν φθάνει η μαγική στιγμή που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μικροί και μεγάλοι παρακολουθώντας μια ταινία, ειδικότερα επιστημονικής φαντασίας, ταυτίζονται τόσο πολύ με τον υπερήρωα που θα έδιναν πολλά για να ζήσουν έστω και μια μέρα έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις του. Ένας χαρακτήρας που έχει συνεπάρει το κινηματογραφικό κοινό τα τελευταία χρόνια είναι χωρίς αμφιβολία ο Iron Man. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς τον γνωρίζουν οι περισσότεροι λάτρεις του κινηματογράφου. Παρόλο που δεν διαθέτει ουσιαστικές υπερδυνάμεις, το βασικό και κύριο όπλο του είναι μια  ειδική στολή, όπου μέσω αυτής κατορθώνει να αψηφάει τη βαρύτητα και να κατατροπώνει τους εχθρούς του.

Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man url 138

Ο Richard Browning,  Βρετανός επιχειρηματίας που διαχειρίζεται την εταιρεία Gravity Industries, σχεδίασε και ανέπτυξε μια 3D εκτυπωμένη στολή παρόμοια με εκείνη που φοράει ο χαρακτήρας του Iron Man στα εικονογραφημένα περιοδικά και στις ταινίες του Hollywood. Το κόστος της ανέρχεται στις 340.000 λίρες Αγγλίας και όσο και αν ακούγεται περίεργο πολύ σύντομα θα διατίθεται προς πώληση στο κατάστημα Selfridges στο Λονδίνο. Το συνολικό της βάρος ανέρχεται στα 27 κιλά και προκειμένου να υπερνικήσει τη βαρύτητα τροφοδοτείται από μικρο – τουρμπίνες κηροζίνης. Ελέγχεται αποκλειστικά με την κίνηση του σώματος και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου, ένας έμπειρος και εκπαιδευμένος χρήστης μπορεί να εκτελεί ομαλές κινήσεις και εντυπωσιακές μανούβρες, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό όσους παρακολουθούν.

Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man 4E5E621700000578 5967023 image a 12 1531941375346

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται λίγο χρόνο για να πειστεί κάποιος ότι δεν βρίσκεται στα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας ή ότι δεν τον ξεγελούν τα ίδια του τα μάτια. Με βάση τους ισχυρισμούς της κατασκευάστριας εταιρείας, η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ο χρήστης της φουτουριστικής στολής ανέρχεται περίπου στα 290 χλμ/ώρα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιχειρήσει κάποιος να κατασκευάσει μόνος του μια αντίστοιχη στολή, καθώς ο κίνδυνος να προκληθεί θανατηφόρο ατύχημα είναι παραπάνω από υπαρκτός. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στο συγκεκριμένο εγχείρημα αναμείχθηκαν πρώην στρατιωτικοί των ΗΠΑ, ώστε να διασφαλίσουν πως τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Εξάλλου, για να μπορέσει κάποιος να ελέγξει και να «πιλοτάρει» την Jet Suit, είναι απαραίτητο να εκπαιδευτεί από τους αρμόδιους της Gravity Industries.

Κατακτήστε τους αιθέρες με τη 3D εκτυπωμένη στολή, εμπνευσμένη από τον Iron Man event flight

Ενδιαφέρον για την απόκτηση της εντυπωσιακής 3D εκτυπωμένης στολής έχουν ήδη εκδηλώσει αρκετοί, όπου ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πασίγνωστος ηθοποιός Tom Cruise. Όπως δήλωσε και ο Bosse Myhr, διευθυντής τεχνολογίας του Selfridges: «Το λανσάρισμα του Jet Suit, είναι ισοδύναμο θα μπορούσαμε να πούμε με το αντίστοιχο του πρώτου αεροπλάνου. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εποχής όπου τη σκυτάλη της αεροναυτικής τεχνολογίας θα λάβει στα χέρια του ο ίδιος ο καταναλωτής και είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε πραγματικότητα.»

 

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος