Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση

/, Περιβάλλον & Ανακύκλωση/Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση

Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση

Εδώ και αρκετά χρόνια όλοι μας γνωρίζουμε πως οι Ιάπωνες έχουν την τάση να πρωτοπορούν, να ξεχωρίζουν και να κάνουν τη διαφορά σε πάμπολους  τεχνολογικούς τομείς , με την 3D εκτύπωση να μην αποτελεί με τη σειρά της καμία εξαίρεση. Μια πρωτότυπη ιδέα που πρόσφατα έγινε πράξη, είναι η χαρτογράφηση του εδάφους της χώρας σε τρισδιάστατο επίπεδο και στη συνέχεια η δωρεάν και η ελεύθερη διάθεση των εικονικών χαρτών στο κοινό. Οι χάρτες δημιουργήθηκαν με βάση την καταγραφή τοπογραφικών δεδομένων σε κλίμακα 1:25.000.

3d-map-japan-2  Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση 3d map japan 2Η ανάγλυφη απόδοση της μορφής του εδάφους και η απεικόνισή του μέσα από τις τρεις διαστάσεις, δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή να περιστρέψει σε ένα εύρος 360 μοιρών τον τρισδιάστατο χάρτη, παρατηρώντας και αναλύοντάς τον από οποιαδήποτε οπτική γωνία. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που τράβηξε την προσοχή του ή απλά να περιεργαστεί τα μορφολογικά κατορθώματα της φύσης, που έχουν προηγηθεί  μετά από μια πάροδο χιλιάδων η  και εκατομμυρίων ετών.

3d-map-japan-3  Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση 3d map japan 3Περιπατητές, αναρριχητές και πάσης φύσεως εθισμένοι στην περιπέτεια, που ζητάνε κάτι παραπάνω, πιο ιδιαίτερο, ώστε να ξεφύγουν λίγο ή πολύ από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, έχουν πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τους να αξιοποιήσουν. Όχι απαραίτητα, και ίσως περιοριστικά, σε ηλεκτρονική μορφή μόνο, αλλά χρησιμοποιώντας έναν 3D εκτυπωτή το ψηφιακό μοντέλο μπορεί να πάρει φυσική υπόσταση, με τα χέρια του χρήστη να ψηλαφούν και να διακρίνουν τις όποιες ιδιαιτερότητες του χάρτη – μακέτα που έχει πλέον στην διάθεσή του ο χρήστης.

3d-map-japan-5  Η Ιαπωνία προσφέρει δωρεάν 3D χάρτες εδάφους για εκτύπωση 3d map japan 5Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να διακρίνει με μεγάλη λεπτομέρεια τις ιδιαιτερότητες του εδάφους, τυχόν εμπόδια η μικρές χαράδρες που θα αναγκαστεί να αποφύγει και να παρακάμψει, πετυχαίνοντας έτσι έναν καλύτερο και πιο αποδοτικό σχεδιασμό της διαδρομής που θα επιλέξει να ακολουθήσει. Είναι χωρίς αμφιβολία μια εφαρμογή της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης, βγαλμένη από την ανάγκη για την αποφυγή της καθημερινότητας. Το παραπάνω εγχείρημα εστιάζει ακριβώς εκεί, δελεάζοντας και κεντρίζοντας τον εκάστοτε χρήστη να τολμήσει να το κάνει πράξη, ακόμα και αν δεν έχει την τάση να σηκώνεται εύκολα από τον καναπέ του σπιτιού του.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος