Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen

/, Μόδα & Αθλητισμός/Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen

Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen

Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen israeli design grad creates 3d lace couture lingerie collection using a 3doodler 3d pen 6Η είσοδος της 3D εκτύπωσης στον χώρο της μόδας και της δημιουργίας ενδυμάτων έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα και όσο περνάει ο καιρός η συγκεκριμένη τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, δίνοντας όλο και πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ποιος όμως θα περίμενε να λανσαριστεί μια ολόκληρη σειρά εσώρουχων, χωρίς όμως να προέρχεται από κάποιον 3D εκτυπωτή τελευταίας τεχνολογίας που θα ήταν και το πιο λογικό σενάριο, αλλά αποκλειστικά από ένα στυλό 3D εκτύπωσης 3Doodler ή αλλιώς 3D Print Pen?! Όσο και απίθανο να ακούγεται, είναι πλέον πραγματικότητα και υλοποιήθηκε από την Ισραηλινή σχεδιάστρια Eden Saadon. Γεννημένη στη Χάιφα, κλωστοϋφαντουργός στο επάγγελμα, ξεκίνησε να περνά τις ελεύθερες ώρες της δημιουργικά, απασχολούμενη με διάφορες ερασιτεχνικές κατασκευές, χρησιμοποιώντας ένα απλό 3Doodler (3D Print Pen).

Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen israeli design grad creates 3d lace couture lingerie collection using a 3doodler 3d pen 4

Δοκιμάζοντας να πειραματιστεί εκτυπώνοντας διάφορα μικρά και ακανόνιστου σχήματος Εντυπωσιακή σειρά εσώρουχων και φορεμάτων, με τη χρήση ενός στυλό 3D Print Pen israeli design grad creates 3d lace couture lingerie collection using a 3doodler 3d pen 1αντικείμενα, ήταν μια διαδικασία μέσα από την οποία γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα που έμελε να την οδηγήσει στους φιναλίστ του διαγωνισμού Dorothy Waxman της Νέας Υόρκης. Κατάφερε να ολοκληρώσει μία συλλογή «δαντελωτών» εσώρουχων, ξεφεύγοντας τελείως από οτιδήποτε συνηθισμένο, καθώς αρκετά σχέδια παραπέμπουν σε εντυπωσιακά αραχνοΰφαντα νυχτικά και φορέματα. Για την υλοποίηση της 3DLace collection, η σχεδιάστρια εμπνεύστηκε από τις ενδυμασίες αρχαίων πολιτισμών, υιοθετώντας ευαίσθητου χαρακτήρα ογκομετρικά σχέδια δαντέλας που αναδεικνύουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις φυσικές «γραμμές» και καμπύλες του σώματος.

«Είναι μια επίπονη, δημιουργική όμως διαδικασία που σε αποζημιώνει με το παραπάνω όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα», τονίζει η σχεδιάστρια. Μικρά ξεχωριστά κομμάτια μπορούν να δημιουργηθούν μέσα σε μόλις 15 λεπτά, όμως ένα πλήρες φόρεμα απαιτεί αρκετές ημέρες εργασίας και υπομονή, καθώς οι πρώτες προσπάθειες δεν φέρνουν συνήθως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι όμως μια ιδιαίτερα προσιτή λύση και ευκαιρία να ασχοληθεί κάποιος και να κάνει τα πρώτα του βήματα στον δημιουργικό κόσμο της 3D εκτύπωσης αποκτώντας ένα 3D Print Pen.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος