Κατασκευάστε το δικό σας αρθρωτό φωτιστικό γραφείου

//Κατασκευάστε το δικό σας αρθρωτό φωτιστικό γραφείου

Κατασκευάστε το δικό σας αρθρωτό φωτιστικό γραφείου

Ο Βραζιλιάνος μηχανικός και κατασκευαστής Igor Albuquerque, σχεδίασε και δημιούργησε ένα όμορφο και λειτουργικό φωτιστικό γραφείου με δυνατότητα εφαρμογής ευέλικτων ρυθμίσεων, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες οποιουδήποτε χρήστη. Είστε φοιτητής; Εργάζεστε στο γραφείο ή από το σπίτι και είστε αναγκασμένοι να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ; Το αρθρωτό φωτιστικό του Igor είναι ιδανικό για εσάς. Τοποθετείται πολύ εύκολα στο γραφείο σας και χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος εργονομικών ρυθμίσεων ώστε να ταιριάζει και να καλύπτει αποτελεσματικά το περιβάλλον εργασίας ή μελέτης. Είναι σχεδιασμένο να δέχεται LED λυχνίες, ώστε να διαχέει έναν ζεστό και ξεκούραστο φωτισμό στον χώρο και ταυτόχρονα να είναι οικονομικό στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατασκευάστε το δικό σας αρθρωτό φωτιστικό γραφείου FAL1MN9J6WGA3XC

Ο σχεδιασμός του παρέχει βραχίονες σε τρία διαφορετικά μεγέθη, επιτρέποντάς σας να επεκτείνετε την εμβέλεια του λαμπτήρα, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε για την κατασκευή του είναι: Πρώτο και βασικότερο, έναν 3D εκτυπωτή. Στη συνέχεια, το απαραίτητο νήμα PLA, μια λυχνία LED ισχύος 5Watt, μια υποδοχή λάμπας (ντουί)  GU10, ένα κατσαβίδι και τις απαραίτητες βίδες για την τοποθέτηση και στήριξη του αρθρωτού φωτιστικού. Φυσικά από το σύνολο του εγχειρήματος δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να λείπουν τα απαραίτητα αρχεία σε μορφή STL, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Thingiverse κάνοντας κλικ εδώ.

Κατασκευάστε το δικό σας αρθρωτό φωτιστικό γραφείου FD5ZXI4J6WGA4GG

Αν και ο Albuquerque υποστηρίζει πως η όλη διαδικασία, από τη 3D εκτύπωση των εξαρτημάτων μέχρι τη συναρμολόγηση και την τοποθέτηση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία, τονίζει και προειδοποιεί πως οτιδήποτε έχει να κάνει με ηλεκτρισμό, χρίζεται αυξημένης προσοχής για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα. «Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει το οποιοδήποτε βραχυκύκλωμα και μόνο εφόσον είστε σίγουροι πως όλα τα εξαρτήματα είναι σωστά συνδεδεμένα και έχουν διπλή μόνωση, προχωρήστε στην τοποθέτηση του φις στην πρίζα. Αν δεν έχετε αρκετή εμπειρία ή δεν νιώθετε σίγουροι, ζητήστε βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο.», τονίζει ο ίδιος ο Igor. Για να μεταβείτε στις αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης, κάντε κλικ εδώ.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος