Κατασκευάστε εύκολα τον δικό σας 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου

/, DIY/Κατασκευάστε εύκολα τον δικό σας 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου

Κατασκευάστε εύκολα τον δικό σας 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου

Το καλοκαίρι έφτασε. Η χρονική διάρκεια της ημέρας έχει πλέον αυξηθεί κατά μερικές ώρες, οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν με κόσμο και ήδη αρκετοί, σιγά σιγά έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν τις επερχόμενες διακοπές. Ωραία όλα αυτά. Τι γίνεται όμως με την άνοδο της θερμοκρασίας και αυτούς που είναι αναγκασμένοι να την αντιμετωπίσουν στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι? Κλιματιστικό, θα μπορούσε να είναι μια γρήγορη απάντηση στο ερώτημα αυτό. Και όχι αδίκως, καθώς είναι ελάχιστοι οι χώροι εργασίας και ειδικότερα τα γραφεία που δεν διαθέτουν το πασίγνωστο σύστημα ψύξης. Παρόλα αυτά όμως, πάντα υπάρχουν υποδεέστερες αλλά ιδιαίτερα κομψές και όμορφες λύσεις που μπορεί να υλοποιήσει ο καθένας, αρκεί να έχει διάθεση και όρεξη για πειραματισμό στον ελεύθερο χρόνο του. Σε αυτό το άρθρο θα σας προτρέψουμε να χρησιμοποιήσετε τον 3D εκτυπωτή σας για να δημιουργήσετε έναν κομψό, μικρού μεγέθους ανεμιστήρα, προοριζόμενο για τον χώρο του γραφείου σας, ώστε να σας κρατήσει ακόμα πιο δροσερούς μέσα στο καλοκαίρι.

Κατασκευάστε εύκολα τον δικό σας 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου 72ab4bdb362acb494f4192579735f500 preview featured

Ο Dylman3000, χρήστης του Thingiverse, σχεδίασε έναν κομψό και μοντέρνο ανεμιστήρα γραφείου, με φουτουριστικές πινελιές, καθώς δεν διαθέτει κανένα πτερύγιο. Με την πρώτη ματιά καταφέρνει να ξεγελάσει, μιας και ο διερχόμενος αέρας  μοιάζει να πηγάζει από το πουθενά. Η διαδικασία κατασκευής είναι εξαιρετικά εύκολη και ο κατάλογος των απαραίτητων εξαρτημάτων είναι σύντομος και φθηνός, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό το έργο είναι ιδανικό τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χομπίστες που τους αρέσει να ασχολούνται με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Στην ουσία αποτελείται από τρία διαφορετικά 3D εκτυπώσιμα μέρη. Τη βάση, τον εσωτερικό και τον εξωτερικό θάλαμο. Από το εμπόριο θα χρειαστεί να προμηθευτείτε έναν ανεμιστήρα 70 χιλιοστών κατάλληλο για υπολογιστές, έναν μετασχηματιστή 12V και έναν απλό διακόπτη.

Κατασκευάστε εύκολα τον δικό σας 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου 4fb08ee015e04e2a32e2474625e2df07 preview featured

Για τη συναρμολόγηση απαιτούνται μερικά απλά βήματα που αν τα ακολουθήσετε προσεκτικά, δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Μόλις κατασκευάσετε τα 3D εκτυπωμένα κομμάτια και προμηθευτείτε τον ανεμιστήρα ηλεκτρονικού υπολογιστή και τον μετασχηματιστή 12V, είναι ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Αρχικά, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα μέσα στη βάση, περνώντας το καλώδιο μέσω της οπής, στο ειδικό στήριγμα. Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα είναι και αυτό που απαιτεί λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Η συγκόλληση των καλωδίων του ανεμιστήρα και του μετασχηματιστή επάνω στον διακόπτη. Αν δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία, θα χρειαστεί να το πράξει κάποιος που είναι γνώστης της διαδικασίας, προς αποφυγή κάποιου σφάλματος. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκόλληση, τοποθετήστε τον εσωτερικό θάλαμο στον εξωτερικό (θα πρέπει να ασφαλίσει σωστά μέσα). Τέλος, τοποθετήστε στη βάση το υπόλοιπο σώμα και μόλις έφτασε η στιγμή που έχετε στα χέρια σας έναν λειτουργικό 3D εκτυπωμένο ανεμιστήρα γραφείου. Για να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία σε μορφή STL και να κάνετε μια γενικότερη επισκόπηση στην περιγραφή και τα βήματα του εγχειρήματος, κάντε κλικ εδώ.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος