Δημιουργήστε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα δώρα Χριστουγέννων

//Δημιουργήστε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα δώρα Χριστουγέννων

Δημιουργήστε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα δώρα Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα είναι για πολλούς το ομορφότερο έθιμο. Για την πλειοψηφία μικρών και μεγάλων αποτελούν την υπέρτατη γιορτή, καθώς συνοδεύονται από το αίσθημα της χαράς, της οικογενειακής ζεστασιάς και φυσικά από την πολυπόθητη ανταλλαγή δώρων. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους, τότε μπορούμε να μιλάμε για μια ιδιαίτερα γιορτινή περίοδο, με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξή της. Κάθε φορά η διαδικασία της επιλογής των δώρων για τους αγαπημένους μας, θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί έναν μικρό, ευχάριστο πονοκέφαλο. Θα του/της αρέσει; Θα είναι αυτό που θέλει; Μήπως το χρώμα που επέλεξα δεν είναι αυτό που προτιμάει;

Δημιουργήστε τα δικά σας 3D εκτυπωμένα δώρα Χριστουγέννων christmas hero

Ερωτήσεις που σχεδόν πάντα βασανίζουν με έναν χαρούμενο τρόπο το μυαλό μας, ακριβώς επειδή επιθυμούμε το κάθε δώρο που θα χαρίσουμε να είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, που μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως το μέσο κατασκευής απλών, εύχρηστων και εντυπωσιακών δώρων. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας 3D εκτυπωτής και αρκετή όρεξη. Στη συνέχεια του άρθρου θα μπορέσετε να δείτε μερικές έξυπνες προτάσεις, τις οποίες είναι πολύ εύκολο να υλοποιήσετε. Η διαδικασία είναι απλή. Κάνοντας κλικ στον τίτλο του κάθε δώρου, θα μεταβείτε στον επιλεγμένο ιστότοπο όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και στη συνέχεια αφού κατεβάσετε τα απαραίτητα stl αρχεία, μπορείτε να προχωρήσετε στην έναρξη της 3D εκτύπωσης. Η πρόσβαση στα απαραίτητα αρχεία μέσα από τους ιστότοπους thingiverse και MyMiniFactory είναι ελεύθερη. Στον ιστότοπο Cults, το μόνο που απαιτείται είναι μια δωρεάν εγγραφή χρησιμοποιώντας ένα e-mail και ένα password της επιλογής σας.

Καλές δημιουργίες!

Συσκευή ανακατέματος τράπουλας:

Τα λόγια είναι περιττά. Είναι η εορταστική περίοδος που φλερτάρει έντονα με το στρώσιμο της τσόχας. Υπεύθυνα πάντα και με μέτρο. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση η χαρά να μετατραπεί σε λύπη!

Σχεδιαστής: LarsRb

Πηγή αρχείων Stl: MyMiniFactory

 

Μυστικό κουτί «πεταλούδα»:

Όλοι έχουμε τα μυστικά μας. Και πόσο μάλλον τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κοριτσάκια που λατρεύουν να τα κλειδώνουν σε μαγικά κουτάκια. Ορίστε λοιπόν μια ωραία πρόταση για να κάνετε τα μικρά προσωπάκια τους να λάμψουν!

Σχεδιαστής: 3DPrintingWorld

Πηγή αρχείων stl: Thingiverse

 

Θήκη «σκαντζόχοιρος» για usb στικάκια:

Ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων. Τι πιο όμορφο από μια «παιχνιδιάρικη» συσκευή για να τα έχετε όλα μαζί συγκεντρωμένα και τακτοποιημένα.

Σχεδιαστής: ykratter

Πηγή αρχείων stl: Cults

 

Μικροσκοπικός συλλέκτης χαρτονομισμάτων «λαβύρινθος»:

Σίγουρα μια θεμιτή επιλογή δώρου είναι κάποιο χρηματικό ποσό. Απρόσωπο όμως και εν δυνάμει ψυχρό θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς υπολείπεται της «ζεστασιάς» μιας χειροπιαστής αντιπρότασης. Τοποθετήστε τα χαρτονομίσματα που θέλετε να χαρίσετε μέσα στον 3D εκτυπωμένο λαβύρινθο και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους. Αφήστε τους να «ταλαιπωρηθούν» λίγο, καθώς το μαγικό κουτάκι ανοίγει μόνο με έναν συγκεκριμένο συνδυασμό κινήσεων.

Σχεδιαστής: Robert

Πηγή αρχείων stl: Thingiverse

 

Τηλεσκοπική βάση στήριξης κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ:

Απλά απαραίτητο για κάθε σπίτι και επαγγελματικό χώρο. Με δυνατότητα ρύθμισης τόσο της κλίσης όσο και το άνοιγμα των βραχιόνων, μπορεί να «φιλοξενήσει χωρίς πρόβλημα σχεδόν κάθε smartphone και tablet».

Σχεδιαστής: Hendo

Πηγή αρχείων stl: MyMiniFactory

2018-12-21T00:16:04+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος