Η Formlabs εγκαινιάζει τη νέα ρητίνη με βάση το κερί για 3D εκτυπωμένα κοσμήματα

/, Υλικά & Νήματα (Filaments)/Η Formlabs εγκαινιάζει τη νέα ρητίνη με βάση το κερί για 3D εκτυπωμένα κοσμήματα

Η Formlabs εγκαινιάζει τη νέα ρητίνη με βάση το κερί για 3D εκτυπωμένα κοσμήματα

Όπως είναι γνωστό, για να επιλέξει και να αποκτήσει κάποιος ένα όμορφο κόσμημα, μπορεί να το πράξει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να περάσει το κατώφλι ενός φυσικού σημείου πώλησης, να θαυμάσει από κοντά ολόκληρη τη διαθέσιμη συλλογή του καταστήματος και εφόσον καταλήξει στο επιθυμητό σχέδιο, να προχωρήσει στην αγορά του πολύτιμου αντικειμένου της αρέσκειάς του. Η δεύτερη επιλογή επικεντρώνεται στην επίσκεψη ενός διαδικτυακού καταστήματος. Στην περίπτωση αυτή, ολόκληρη η διαδικασία της εύρεσης, της πληρωμής και της απόκτησης ενός κοσμήματος μέσω ταχυδρομείου, πραγματοποιείται μέσα από την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μιας έξυπνης φορητής συσκευής. Όλα αυτά μέχρι και σήμερα όπως προαναφέραμε, καθώς πλέον υπάρχει και μια τρίτη εναλλακτική. Η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ποιοτικού κοσμήματος υψηλής αισθητικής από τον ίδιο τον χρήστη.

Η Formlabs εγκαινιάζει τη νέα ρητίνη με βάση το κερί για 3D εκτυπωμένα κοσμήματα pave dome ring

Η Formlabs, εταιρία παροχής υπηρεσιών 3D εκτύπωσης, κατάφερε και ανέπτυξε μια ρητίνη που έχει ως βάση το κερί και προσφέρει τη δυνατότητα για ποιοτικές και όμορφες δημιουργίες. Στον χώρο της προσθετικής κατασκευής δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες δημιουργίας κοσμημάτων. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Αν κάποιος χρήστης επιχειρούσε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει με τη μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης ένα κόσμημα, το πιο πιθανό είναι πως θα χρησιμοποιούσε πλαστικό νήμα. Στην περίπτωση αυτή έπρεπε αναπόφευκτα να συμβιβαστεί  με κάποιους βασικούς περιορισμούς όσον αφορά την εμφάνιση και το τελικό φινίρισμα της δημιουργίας του. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα της 3D εκτύπωσης σε μέταλλο για όσους επιθυμούν να μην κάνουν περικοπές στην ποιότητα, αυξάνοντας όμως αρκετά το συνολικό κόστος.

Η Formlabs εγκαινιάζει τη νέα ρητίνη με βάση το κερί για 3D εκτυπωμένα κοσμήματα filigree detail

Τρόποι και λύσεις υπάρχουν. Ακόμα και με την απουσία ενός οικιακού 3D εκτυπωτή μετάλλου, ο χρήστης μέσα από μια ειδική διαδικτυακή εφαρμογή έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει το επιθυμητό κόσμημα και να αναθέσει την κατασκευή του σε τρίτους, όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας. Το εντυπωσιακό με τη νέα ρητίνη της Formlabs είναι πως καταφέρνει και συνδυάζει όλες αυτές τις παραμέτρους, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να εκτυπώνουν τα δικά τους σχέδια κοσμημάτων σε έναν κοινό επιτραπέζιο 3D εκτυπωτή. Η Castable Wax περιέχει μια σημαντική ποσότητα κεριού που αγγίζει το ποσοστό του 20%. Καταφέρνει να συνδυάσει την αυξημένη αντοχή και το ομαλότερο φινίρισμα ακόμα και στις επιφάνειες σύνθετης γεωμετρίας των επιμέρους τμημάτων ενός κοσμήματος. Για να αναπτύξει τη ρητίνη Castable Wax και να κεντρίσει το ενδιαφέρον της ευρύτερης βιομηχανίας κοσμημάτων, η Formlabs συνεργάστηκε με κατασκευαστές του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο. Επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα για να αγοράσετε την Castable Wax Resin, κάνοντας κλικ εδώ. Αν θέλετε να δείτε κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα προτού προχωρήσετε στην αγορά της, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί εντελώς δωρεάν ένα δείγμα δακτυλιδιού πατώντας εδώ.

 

2018-08-10T11:53:00+00:00Tags: |
Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος