Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης

/, Εφαρμογές στην Ιατρική/Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης

Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης

Τα χρόνια της παιδικής αθωότητας είναι μια μοναδική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου αλλά δυστυχώς δεν διαρκεί για πάντα, καθώς θα μπορούσαμε να πούμε πως υπάρχει μια σχετική «ημερομηνία λήξης». Άγχος, στρες, επαγγελματική πίεση, είναι λέξεις και βιώματα άγνωστα για την πλειοψηφία των παιδιών. Ας ανατρέξουμε για λίγο και εμείς οι ίδιοι στα μαγικά αυτά χρόνια, όταν το μοναδικό πρόβλημα που μας απασχολούσε ήταν το πότε, υπό ποιες συνθήκες και σε ποιο μέρος θα αφηνόμασταν να παίζουμε με τις ώρες. Λες και απλά είχε παγώσει ο χρόνος, είχαν σταματήσει τα ρολόγια και οι μοναδικές στιγμές που μας επανέφεραν στην πραγματικότητα ήταν όταν οι γονείς μας υπενθύμιζαν πως είτε έπρεπε να γυρίσουμε σπίτι, είτε να ασχοληθούμε με τα μαθήματα μας, καθώς είχαμε πλέον εισέλθει «δειλά δειλά» στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης 1b1700147f085d1cf38cb35a337ead10 special needs children children playground

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις παιδιών που η ζωή για κάποια περίοδο του βίου τους δεν τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας, νοσηλευόμενα για μικρό ή και μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις δύσκολες αυτές στιγμές το μόνο που μπορεί να κάνει τους μικρούς ασθενείς να ξεχαστούν από την ταλαιπωρία και τον σωματικό πόνο είναι να ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό που θα εξάψει την πλούσια φαντασία τους και θα κεντρίσει το άπλετο ενδιαφέρον τους. Πάνω ακριβώς σε αυτό συνεργάστηκαν μεταξύ τους, φοιτητές από το UT’s Tickle College of Engineering και μια ομάδα ιατρικού προσωπικού από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του East Tennessee. Από κοινού έθεσαν σε εφαρμογή ένα ξεχωριστό εγχείρημα με αντικείμενο τη διασκέδαση και την εκπαίδευση των νοσηλευομένων παιδιών μέσω της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης.

Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης 3D Printing ShelbyLayman

Δημιούργησαν ένα κινητό «εργαστήριο» αποτελούμενο από έναν φορητό 3D εκτυπωτή και έναν επίσης φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εφοδιασμένο με το κατάλληλο λογισμικό 3D σχεδίασης. Με τον τρόπο αυτό έδωσαν απλόχερα την ευκαιρία στα παιδιά να υλοποιήσουν μέσα από μια δημιουργική διαδικασία τα αντικείμενα και τις αγαπημένες τους φιγούρες όπως είναι για παράδειγμα διάφορες ρουκέτες, κρανία δεινοσαύρων, εντυπωσιακές κολοκύθες και φαντάσματα εμπνευσμένα από τις Απόκριες. «Οτιδήποτε μπορεί να τα βοηθήσει να επικεντρωθούν σε κάτι άλλο, να ξεφύγουν έστω και για μία στιγμή από το δυσάρεστο για αυτά περιβάλλον του νοσοκομείου, να περάσουν δηλαδή τον χρόνο τους δημιουργικά, παρασύροντας το μυαλό τους μακριά από τις πιέσεις της θεραπείας, είναι για εμάς μια μεγάλη νίκη», δήλωσε ο Brandon Rowell, ένας από τους φοιτητές του UT’s Tickle College of Engineering, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στο ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα.

Παιδιατρικό νοσοκομείο, «εισάγει» τους μικρούς ασθενείς στον κόσμο της 3D εκτύπωσης 3D Printing Ghost

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος