Ανακυκλώστε το χαμένο νήμα του 3Doodler, μετατρέποντάς το σε όμορφα κοσμήματα

/, Art, Εκπαίδευση/Ανακυκλώστε το χαμένο νήμα του 3Doodler, μετατρέποντάς το σε όμορφα κοσμήματα

Ανακυκλώστε το χαμένο νήμα του 3Doodler, μετατρέποντάς το σε όμορφα κοσμήματα

H Grace Du Prez ασχολείται με το 3Doodler από το 2014 και με τις πρωτοποριακές σχεδιαστικές ιδέες της έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες και να διακοσμήσει με εντυπωσιακό τρόπο αρκετές ιδιωτικές γκαλερί. Είναι πλέον αναγνωρισμένη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σχεδιαστές της βιομηχανίας, παραδίδοντας μαθήματα δεξιοτεχνίας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων του 3Doodler σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και διεθνώς, απασχολούμενη ανά διαστήματα σε μια πληθώρα διαφορετικών εργαστηρίων. Ωστόσο, η διαδικασία της εκμάθησης και των πειραματισμών που απαιτούν οι πρώτες υλοποιήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε αρκετά μέτρα αχρείαστου νήματος. Προκειμένου να καταλήξει στα σκουπίδια, η Du Prez σκέφτηκε και εφάρμοσε έναν έξυπνο τρόπο ανακύκλωσης του χαμένου πλαστικού.

Ανακυκλώστε το χαμένο νήμα του 3Doodler, μετατρέποντάς το σε όμορφα κοσμήματα ring e1516970427425

Μετά το τέλος του κάθε μαθήματος, συλλέγει το άχρηστο πλαστικό νήμα ABS και το φυλάσσει σε ένα βάζο. Για να μην χαραμιστεί όλη αυτή η ποσότητα, έθεσε σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο επαναχρησιμοποίησής του. Ξεκίνησε αναμειγνύοντας τα διάφορα περισσευούμενα κομμάτια νήματος και στη συνέχεια τα θέρμανε χρησιμοποιώντας απλές οικιακές συσκευές, όπως για παράδειγμα τη σχάρα μιας τοστιέρας, ώστε να τα μετατρέψει σε εύπλαστο υλικό. Από εκεί και πέρα με εργαλείο τη φαντασία της και τα δάχτυλά της, κατάφερε να τους δώσει διάφορα σχήματα, δημιουργώντας πολύχρωμα κοσμήματα. «Η διαδικασία είναι απλή και είναι πολύ εύκολο να γίνει στο σπίτι, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δημιουργήσετε οτιδήποτε, από δαχτυλίδια μέχρι εντυπωσιακά διακοσμητικά αντικείμενα χώρου, όπως για παράδειγμα ένα όμορφο μπολ, τόνισε η ίδια.»

Ανακυκλώστε το χαμένο νήμα του 3Doodler, μετατρέποντάς το σε όμορφα κοσμήματα bowl 2

Για την τήξη του πλαστικού χρησιμοποίησε μικρές αλουμινένιες φόρμες για κέικ, διότι παρουσιάζουν αντικολλητικές ιδιότητες και είναι πολύ λεπτές, επιτρέποντας στο πλαστικό να λιώσει γρήγορα. Όπως τονίζει και η ίδια, ο χρήστης θα πρέπει να εργάζεται σε καλά αεριζόμενο χώρο, να φοράει προστατευτικά γάντια φούρνου, μάσκα προσώπου και φυσικά τα αλουμινένια σκεύη να μην χρησιμοποιηθούν ξανά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τρόφιμα. Οι συστάσεις της Du Prez  όσον αφορά τις θερμοκρασίες τήξης ανάλογα με το είδος του νήματος είναι οι εξής: Το πλαστικό ABS να θερμαίνεται στους 220 ° C, το πλαστικό PLA μεταξύ 180 – 200 ° C και το νήμα για το 3Doodler Start, στους 80 ° C. Ωστόσο, επισημαίνει να μην δοκιμαστεί η τήξη του νήματος FLEXY.

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος