Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80%

/, Οικονομία & Επένδυση/Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80%

Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80%

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην παγκόσμια αγορά της 3D εκτύπωσης έφερε η αλματώδης αύξηση στις πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου. Με βάση την ετήσια έκθεση της Wohlers Associates Inc, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Η ανεξάρτητη εταιρία που εδρεύει στο Fort Collins του Κολοράντο, παρέχει τεχνικές και στρατηγικές συμβουλές για επαγγελματίες, αξιολογώντας παράλληλα τις εξελίξεις και τις τάσεις στην αγορά της 3D εκτύπωσης. Η έκθεση του 2018 που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Wohlers, αναφέρει αύξηση κατά 80% μέσα σε ένα έτος για την 3D εκτύπωση μετάλλου και μια άνοδο της τάξης του 21% στη γενικότερη παγκόσμια βιομηχανία τρισδιάστατης εκτύπωσης, σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του 17.1% του προηγούμενου έτους.

Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80% wohlers report 2018 sales metal 3d printers up staggering 80 percent 2

Σύμφωνα με τα νέα ετήσια δεδομένα, περίπου 1.768 συστήματα 3D εκτύπωσης μετάλλου πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017, συγκριτικά με τα αντίστοιχα 983 σε αριθμό, το έτος 2016. Ήταν η πρώτη φορά που οι αναλυτές σημείωσαν μια ετήσια αύξηση που αγγίζει σχεδόν το 80%. Η Wohlers Associates αναφέρει ότι η «δραματική» άνοδος των βιομηχανικών εγκαταστάσεων 3D εκτύπωσης συνδέεται άρρηκτα με την αδιάκοπη τεχνολογική εξέλιξη και βελτίωση των συστημάτων τρισδιάστατης εκτύπωσης μετάλλου, αλλά και τα συνεχώς πιο αυστηρά μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας στα 3D εκτυπωμένα μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, ανώτερα στελέχη της εταιρίας επισημαίνουν πως με τον τρόπο που εξελίσσεται ο συγκεκριμένος τομέας, θα αυξηθεί και η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό.

Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80% wohlers report 2018 sales metal 3d printers up staggering 80 percent 1

Θέλοντας να εντρυφήσουμε περαιτέρω στα ενδότερα της ετήσιας έκθεσης της Wohelrs,  οι αναλυτές της αποκαλύπτουν ότι το έτος 2017 ο αριθμός των  εταιριών που κατασκεύασαν και εμπορεύθηκαν συστήματα 3D εκτύπωσης μετάλλου με κόστος 5.000 δολάρια και άνω, έφθασαν τις 135 σε όλο τον κόσμο. Μια πολύ μεγάλη αύξηση, συγκριτικά με το 2016, όπου οι αντίστοιχες εταιρίες άγγιζαν σε αριθμό τις 97. «Οι νεοσύστατοι κατασκευαστές βιομηχανικών 3D εκτυπωτών μετάλλου εισέρχονται δυναμικά στην αγορά με εντυπωσιακό ρυθμό, παρουσιάζοντας συσκευές τρισδιάστατης εκτύπωσης που επιτυγχάνουν γρηγορότερες ταχύτητες υλοποίησης και χαμηλότερες τιμές κόστους», δήλωσε εκπρόσωπος της  Wohlers Associates σε δελτίο τύπου.

Οι πωλήσεις των 3D εκτυπωτών μετάλλου σημείωσαν μεγάλη αύξηση έως και 80% AM Wohler Associates Inc 575BW

Τεχνολόγος - Ερευνητής, Αρθρογράφος